Ayder Yaylası'ndaki salıncaklar kaldırıldı
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde tartışma yaratan salıncaklarla ilgili beklenen çalışmalar tamamlandı. Ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda kaçak yapılan salıncaklar kaldırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, salıncaklara tepki göstermiş, bakanlık kaçak salıncakların kaldırılması için 1 Eylül'e kadar süre vermişti
Çeber, Kısa süre içerisinde yaylanın düz alanı için kamulaştırma süreci başlayacak. Vatandaş 'burası benim arazim ve salıncaklarla geçiniyorum' diyor haklı olarak. Biz de karşılığını vererek devlet olarak onları alacağız.
Salıncaklara yoğun bir talep olduğu söyleniyor. Yaylada uygun, bu işin yapılabileceğinin düşünüldüğü yerler olursa tespit edip üçerli, dörderli, ikişerli olarak belirlenen yerlere salıncaklar konulabilir.
Yaylada festival alanı diye nitelendirilen alanda insanlar 'salıncaklar nedeniyle zemindeki yeşili göremez olduk' dediği o alanda salıncaklara müsaade etmeyeceğiz“ dedi.