Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son dakika: Bakan Albayrak: Hazine yönetimi piyasada çok daha aktif ve agresif olacak - İş-Yaşam Haberleri

        Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Davos'ta Bloomberg'in sorularını yanıtladı. Bakan Albayrak, Merkez Bankasının işini çok iyi yaptığını ve bundan sonra da verileri inceleyerek yapmaya devam edeceğini söyledi.

        Bakan Albayrak "Hazine yönetiminin piyasada çok daha aktif ve agresif olacağını da ifade etti." ifadelerini kullandı.

        Bakan Albayrak, "İlk çeyrek beklentilerimizden daha iyi başladı. Mali ve para politika uyumu son yılların en iyi seviyesinde. Odaklandığımız konu büyüme, kaliteli büyüme. Türkiye ekonomisi çok büyük bir strateji avantajına sahip." dedi.

        2018'in dünya piyasaları ve Türkiye için ilginç bir yıl olduğunu söyleyen Albayrak "Eylül'de yeni ekonomi programı açıklandı. Verdiğimiz sözleri gerçekleştirdik. Planlarımız güzel bir şekilde ilerliyor. Kaliteli büyümeye odaklandık. Şu ana kadar stratejimiz iyi gitti. 2019 bizim için çok iyi bir yıl olacak gibi görünüyor..Büyümede yavaşlama göreceğiz ama resesyon olmayacak. Tüm belirsizliklerin zaman içerisinde azalacağını düşünüyorum, büyümemiz planladığımız yönde ilerleyecektir. Şu an olmamız gereken yoldayız" diye konuştu.

        Albayrak bütçe disiplini, enflasyonla mücadele ve cari açığı azaltma konusunda hassas olduklarını bildirdi. Bakan, enflasyonun yüzde 25'lere çıktığını ama şu an hedefe doğru gittiğini, son aylarda cari fazla verildiğini dile getirdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ