Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la telefonda görüştü

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı DonaldTrumpile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

        İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ileTrumparasında bu akşam gerçekleşen görüşmede ikili meselelerin yanı sıra bölgesel gelişmeler ele alındı.

        İki lider, ABD BaşkanıTrump'ın daveti üzerine 13 Kasım'da Washington'da görüşeceklerini yeniden teyit etti.

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "ABD Başkanı'nın mektubuna tepki, Trump'a Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinde doğrudan dile getirilmiştir" dedi.

        ERDOĞAN: VERİMLİ GÖRÜŞME

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump ile ikili ilişkilerimizi ve bölgemizdeki meseleleri ele aldığımız verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmede terörle mücadele ve ülkelerimiz arasındaki ticari hedefler başta olmak üzere birçok konuda atacağımız adımları değerlendirdik." ifadelerine yer verdi.

        TRUMP: ERDOĞAN İLE ÇOK İYİ BİR TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTIK

        ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

        REKLAM

        Erdoğan ile "çok iyi bir telefon görüşmesi" gerçekleştirdiğini vurgulayan Trump, "Erdoğan bana, çatışma esnasında kaçtıkları belirtilen, aralarında terörist Ebubekir el-Bağdadi'nin eşi ve kız kardeşinin de bulunduğu birçok DEAŞ üyesinin yakalandığını söyledi." ifadelerini kullandı.

        Trump, görüşmede ayrıca Suriye sınırı, terörizmin ortadan kaldırılması, YPG/PKK ve diğer konuların ele alındığını belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gelecek Çarşamba 13 Kasım'da Beyaz Saray'da görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ