Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Son Dakika Dolar kaç lira? Dolar ne kadar oldu? 23 Kasım 2017 - Döviz Haberleri

        Dolar/TL bugün ABD Merkez Bankası faiz kararlarına ilişkin haberler nedeniyle güne düşüşle başladı. Dün sabah saatlerinde 3.98 ile yeni tarihi zirvesini gören dolar bu seviyelerde kalıcı olamayarak günü 3.95 civarında tamamlamıştı.

        Fed sonrası ise sert gerileyen dolar piyasalarda sabah 3.93 civarından el değiştirdi.Fed'in son toplantı tutanaklarının "birçok katılımcının" enflasyonun beklenilenden daha uzun süre Fed'in yüzde 2 hedefinin altında kalacağına ilişkin endişeli olduğunu gösterdikten sonra global olarak dolar değer kaybetti.

        Bankacılar TCMB politikalarının, jeopolitik ve diplomatik riskler ve gelişmelerin yakından izlenmeye devam ettiğini, TL'deki değer kazancının risklerin tam olarak son bulmadığını belirtiyor.

        REKLAM

        CEMİL ERTEM'İN AÇIKLAMASI SONRASI İNİŞ HIZLANDI

        Öğlen saatlerinde doları hareketlendiren bir başka son dakika haberi de Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem'den geldi. Ertem, Merkez Bankası'nın gerekli görmesi durumunda geç likidite faizini artırabileceği mesajının ardından dolar kuru 3.9050'ye kadar geriledi.

        Ertem, enflasyon beklentileri bozulduğu taktirde TCMB'nin faizleri yukarı çekebileceğini, bir sonraki PPK toplantısının olduğu 14 Aralık'ı beklemesine de gerek olmadığını belirterek, "TCMB bir bakarsınız yarın da GLP'yi yukarı çıkartır" dedi.

        Dolar saat 17:30 itibarıyla 3.92 TL civarında işlem görüyor.

        Öte yandan ABD ve Japonya başta olmak üzere Şükran günü tatilleri nedeniyle hacimlerin önümüzdeki haftaya kadar düşükkalması bekleniyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ