Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ve Euro'da yeni tarihi zirve -HABERLER - Döviz Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Dolar/TL'de bugünkü ABD seçimleri öncesinde yükseliş devam ediyor. Bugün açıklanan enflasyonun beklentilere paralel gelmesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni bir sıkılaşma hamlesi daha yaparak TL swap faizlerini artırması Dolar/TL'nin ateşini düşüremedi. Dolar/TL 8.54 ile yeni tarihi zirvesine çıktı.

        GÜNE 8.42 TL'DEN BAŞLADI

        Dün gece düşük hacimli piyasada 8.4460 liraya kadar yükselen Dolar yeni güne 8.42, Euro ise 9.82 liradan başladı. Dolar sabah saatlerinde 8.45 liranın üzerine çıktı.

        Ekim ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ve beklentilere paralel gelmesine rağmen dolar 8.4550, Euro ise 9.8601 lirayı gördü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı enflasyonunu yüzde 2.13 olarak açıkladı. Ekimde yıllık enflasyon yüzde 11.89 oldu.

        Bu arada Merkez Bankası da TL swap faizini yüzde 11.75'ten yüzde 13.25'e yükseltti. Saat 10.20 itibarıyla dolar 8.44 liraya geriledi. Ancak bu seviyede kalıcı olmadı ve sonra 8.48'in üzerine çıktı. Euro 9.92 lirayı gördü. İngiliz Sterlini ise 11 liranın üzerine çıktı.

        ÖĞLEDEN SONRA ARTIŞ HIZLANDI

        Öğleden sonra ise TL'deki değer kaybı hızlandı. Dolar 8.54 ile yeni tarihi zirvesini gördü. Euro ise 10 liraya tırmandı.

        Piyasa kapanışının ardından ise dolar 8.41, Euro ise 9.86 liraya geriledi.

        Bu arada Euro/dolar paritesi de yüzde 0.60 yükseldi.

        DOLAR DÜNYADA DÜŞÜŞTE

        Doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi ise yüzde 0.6 geriledi. Gelişmekte olan para birimleri ise dolar karşısında bugün sert yükseldi. Rus Rublesi son 24 saatte dolar karşısında yüzde 1.5 değerlenirken, Brezilya Reali'ndeki artış yüzde 1.3 oldu.

        BORSA İSTANBUL GÜNÜ YÜZDE 1.5 YÜKSELİŞLE TAMAMLADI

        Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü yüzde 1.51 yükselişle 1.150 puandan tamamladı.

        REKLAM

        ABD SEÇİMLERİ TAKİP EDİLİYOR

        Dünyada koronavirüs salgınının etkileri tüm şiddetiyle hissedilmeye devam ederken gözler bugün ABD Başkanlık Seçimlerine çevrildi. Piyasalar Demokrat Joe Biden'ın zaferini fiyatlamış durumda. Ancak asıl olarak önemli olan kimin kazandığı değil seçimlerin hızlı ve sükûnetle sonuçlanması. Sonuçlara iki taraftan gelecek itirazlar ve yaşanabilecek sokak olayları yatırımcının koronavirüs yüzünden zaten düşük olan yatırım iştahını daha da düşürebilir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ