Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Son dakika: FED faiz kararını açıkladı! - Para Haberleri

        Fed faiz kararını açıkladı. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından faizlerin sabit tutulması kararı çıktı. fed böylece faizleri mevcut 2.25-2.50 aralığında bırakmış oldu.

        Fed'in faiz kararı sonrası dolar kuru 5.2650 seviyelerinden 5.25 altına gerileyerek 5.23'e indi.

        Fed, bilanço normalleşmesinde ayarlamaya gitmeye hazırlandığını ve kademeli ek faiz artışı referansını kaldırarak sonraki adımlarında sabırlı olacağını belirtti.

        "Komite, ekonomik ve finansal gelişmeler ışığında bilanço normalleşmesini tamamlamak için her türlü detayda ayarlama yapmaya hazır" ifadesi karar metninde öne çıktı.

        Oy birliğiyle alınan karar sonrası Fed, karar metninden risk dengesi ifadesini kaldırdı. Fed, ekonominin sağlam olduğunu vurgularken iş gücü piyasasının güçlendiğini, işsizliğin düşük düzeyde kaldığını söyledi.

        Piyasaların beklentisine paralel çıkan karar öncesinde ABD 10 yıllık tahvilleri hafif yukarı yönlü hareketle 2.719 civarındaydı. Asya ülkelerine ait para birimleri ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artışında yavaşlayacağı beklentisiyle değer kazanmıştı.

        Fed Başkanı Jerome Powell, gerçekleştirdiği basın toplantısında "Ekonomiyi en iyi şekilde desteklemenin yolu faiz konusunda sabırlı olmak. Politikamızı ivedi bir şekilde değiştirmemizi gerektirecek bir şey yok'' dedi.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ