Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar, TCMB ve Fed'le düştü - Döviz Haberleri

        Güne 5.3170 TL seviyesinde başlayan dolar/TL, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyon raporunun ardından 5.23'e kadar indi.

        Kur, Merkez Bankası'nın 2019 yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 15.2'den 14.6'ya revize etmesi ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın enflasyonda ikna edici düşüş görülene kadar sıkı duruşun devam edeceği mesajının etkisiyle 5.2621'i test etti.

        Merkez Bankası, yılın ilk raporunda ise petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle yıl sonu enflasyonunu yüzde 15.2'den 14.6'ya indirdi. Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, enflasyonda ikna edici bir düşüş görene kadar sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceğini, gerekirse ilave parasal sıkılaşma yapılacağını kaydetti.

        FED SABIRLI OLACAK

        Fed, beklentilere uygun olarak faizleri 2.25-2.50 aralığında sabit bıraktı. Fed'in karar metninde güvercin mesajlar dikkati çekti. Faiz kararının ardından dolar/TL 5.25 altına indi. Fed toplantı notlarında bilançoda normalleşmede ayarlamaya gitmeye hazır olduğunu ve kademeli ek faiz artışı referansını kaldırarak sonraki adımlarında sabırlı olacağını belirtti.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ