Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna lideri Zelenskiy görüştü
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy arasında gerçekleştirilen görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşı ve Karadeniz´de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulmasına dair hususlar ele alındı.

         Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Zelenskiy ile görüştü
        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Zelenskiy ile görüştü Haberi Görüntüle

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, en büyük temennilerinin Ukrayna'ya barışın gelmesi olduğunu vurgulayarak, Ukrayna´nın tahıl ürünlerinin dünya pazarına ulaştırılması için Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan plana dair çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

        Ukrayna ile Rusya arasında çözümün her halükarda diplomasi yoluyla olacağını, bunun için de müzakere masasının açık tutulması gerektiğini belirten Erdoğan, İstanbul sürecinde kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk dahil ihtiyaç duyulan her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını dile getirdi. Erdoğan ayrıca, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in Kurban Bayramı vesilesiyle yayımladığı video mesajında Türkçe olarak yaptığı bayram tebriği için kendisine teşekkür etti.

        *Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ