Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Doğu Ukrayna'daki iki bölge Rusya'dan askeri yardım istedi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı liderler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Ukrayna ordusuna ve "Ukrayna'nın saldırganlığına" karşı yardım istedi.

        Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın doğusundaki sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ile sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti yönetimlerinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e mektup yazarak yardım istediklerini söyledi.

        Mektupta, "Donbass'ta sivil kayıplar yaşandığına" işaret edildiğini kaydeden Peskov, "Yönetimler, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin ve oluşumlarının saldırganlığını püskürtmek için Rusya başkanından yardım istediler." ifadesini kullandı.

        Putin, 21 Şubat'ta sözde yönetimleri tanıdığını açıklamış, bölgede "barışın sağlanması" gerekçesiyle askeri konuda yardım edilmesi talimatı vermişti. Rusya Parlamentosu, dün yurt dışına asker gönderme kararını onaylamıştı.

        UKRAYNA'DAN BM GÜVENLİK KONSEYİ'NE ÇAĞRI

        Ukrayna, Donetsk ve Luhansk'taki Rus işgal yönetimlerinin Rusya'ya yaptığı başvuru ve güvenlik durumunun daha da tırmanması olan askeri yardım talebi üzerine BM Güvenlik Konseyi'nin acil olarak toplanmasını talep etti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ