Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika! Ankara'da kritik görüşme: Türkiye ile ABD...

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Kalın-Jeffrey görüşmesinin ardındanyapılan açıklamadaGüvenli Bölge'nin kurulmasının ancak Türkiye'nin beklentilerini karşılayacak bir plan ile mümkün olduğu ifade edildi. Görüşmede, Türkiye'nin ulusal güvenlik öncelikleri açık şekilde vurgulandı.

        ABD'nin Suriye Özel TemsilcisiJeffreyve beraberindeki ABD heyeti geçtiğimiz gün Dışişleri Bakanlığı'nda görüşmeler yapmış, toplantıda, Suriye'ye ilişkin İdlib, güvenli bölge, anayasa komitesi ve siyasi süreç konuları ele alınmıştı.

        Ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya gelinmiş, Akar'ın ABD Suriye Özel TemsilcisiJamesJeffrey'yi kabulünde, ABD’li bazı sivil, asker üst düzey yetkililerin, PKK/YPG terör örgütü elebaşları ile Suriye’de yaptıkları görüşmelerden duyulan rahatsızlığı ifade etmişti. Görüşmede her iki ülkenin askeri heyetleri tarafından "güvenli bölge" tesisi ile ilgili müşterek çalışmalara, yarından itibaren Milli Savunma Bakanlığında devam edilmesi konusunda mutabık kalındığı bilgisine yer verilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ