Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Türkiye Beko Basketbol Ligi'nde 18. hafta maçında Galatasaray Medical Park, evinde Anadolu Efes'i 77-70 mağlup etti; rakibiyle bu sezon oynadığı 4. maçta 3. galibiyetini aldı. Anadolu Efes Antrenörü Oktay Mahmuti itiraz sebebiyle diskalifiye edildi. - Basketbol Haberleri

        GALATASARAY MEDİCAL PARK: 77 - ANADOLU EFES: 70

        SALON: Abdi İpekçi

        HAKEMLER: Rüştü Nuran, Yener Yılmaz, Semih Vural

        GALATASARAY MEDİCAL PARK: Arroyo 15, Engin Atsür 10, Markoishvili 4, Macvan 11, Furkan Aldemir 4, Ndong 16, Ersin Dağlı 10, Ender Arslan 7

        ANADOLU EFES: Farmar 17, Lucas 7, Kerem Tunçeri 6, Savanovic 4, Semih Erden 12, Vujacic 13, Sinan Güler, Kerem Gönlüm 4, Barac 7

        1. PERİYOT: 23-17

        DEVRE: 49-34

        3. PERİYOT: 61-48

        Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelenin ilk dakikalarında, Galatasaray Medical Park, Engin ve Furkan'la, Anadolu Efes ise Semih ve Lucas ile skor üretti. Arroyo'yla oyuna ağırlığını koyan Galatasaray Medical Park, savunmada bocalayan rakibi karşısında üst üste basketler bularak, 8. dakikada farkı 9 sayıya (20-11) çıkardı ve ilk çeyreği 23-17 önde kapadı.

        İkinci periyoda çok hızlı başlayan sarı-kırmızılılar, Macvan'ın 7, Ndong'un 2 sayısıyla 9-0'lık seri yakaladı ve 12. dakikada, farkı 15 sayıya çıkardı: 32-17. Farmar'la hareketlenen Anadolu Efes, bu oyuncunun üst üste bulduğu 5 sayıyla 15. dakikada durumu 34-24'e getirdi. Ancak farkın kapanmasına daha fazla izin vermeyen sarı-kırmızılı takım, 17. dakikada farkı yeniden 15 sayıya (39-24) yükseltti. Bu dakikada Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti, tartışmalı bir pozisyon sonrasında üst üste aldığı iki teknik faulle diskalifiye edilirken, Arroyo, kullandığı 4 serbest atıştan 3'ünü sayıya çevirdi. Sonrasında Ersin Dağlı ile 2 sayılık bir basket daha bulan Galatasaray Medical Park, farkı 20 sayıya (44-24) taşıdı. Anadolu Efes, Farmar'ın hücumda yönlendirmeleri ve bulduğu basketlerle farkı kapatmaya çalışırken, Galatasaray Medical Park, Ender ve Arroyo'nun 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle, soyunma odasına 49-34'lük üstünlükle gitti.

        İkinci yarıya kötü başlayan, yaptığı hücumları değerlendiremeyen ve savunmada da pek varlık gösteremeyen Anadolu Efes karşısında etkili mücadelesini sürdüren Galatasaray Medical Park, 26. dakikayı 23 sayı farkla 59-36 önde geçti. Toparlanan konuk takım, organize hücumlarda bulduğu basketlerle 14-2'lik bir seri yakaladı ve son çeyreğe girilirken farkı 13 sayıya düşürdü: 61-48.

        Karşılıklı sayılarla geçen son periyotta Anadolu Efes, Vujacic'in 36. dakikadaki 3 sayılık atışıyla farkı 10 sayıya (67-57) indirdi. Ancak kontrolü elinden bırakmayan Galatasaray Medical Park, Ndong ve Ersin Dağlı'nın hem hücum hem de savunmadaki başarılı mücadelesiyle karşılaşmadan 7 sayı farkla 77-70 galip ayrıldı.

        MAÇTAN NOTLAR:

        Ligde en son yenilgisini 13. haftada Banvit karşısında alan sarı-kırmızılı takım, daha sonra sırasıyla Hacettepe Üniversitesi, Türk Telekom, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Petkim ve Anadolu Efes maçlarından galibiyetle ayrıldı. Lacivert-beyazlı takım karşısında alınan galibiyet, hafta içinde Rusya'nın Unics Kazan takımına 64-57'lik skorla mağlup olarak ULEB Avrupa Kupası'ndan elenen Galatasaray Medical Park için büyük moral oldu. THY Avrupa Ligi Top 16 turunda oldukça başarılı bir performans sergileyen ve hafta içinde İspanya'nın Real Madrid takımını 74-72 yenerek, üst üste 6. maçını kazanan Anadolu Efes, sarı-kırmızılı ekip karşısında tutunamadı ve Beko Basketbol Ligi'ndeki son 3 maçında 2. yenilgisini aldı.

        ANADOLU EFES'İ 3 RESMİ MAÇTA DA YENDİ

        Galatasaray Medical Park, Anadolu Efes ile bu sezon oynadığı 3. resmi müsabakadan da galibiyetle ayrıldı. Beko Basketbol Ligi'nde sezonun ilk devresinde lacivert-beyazlıları 83-73'lük skorla geçen sarı-kırmızılı takım, bu kez de rakibini 77-70 mağlup etti. Galatasaray Medical Park, Anadolu Efes'i Eskişehir'de düzenlenen Spor Toto Türkiye Kupası Sekizli Final organizasyonunun çeyrek finalinde ise 72-64'lük skorla elemişti. Anadolu Efes, bu sezon iki ekip arasında Antalya'da düzenlenen Rixos Cup turnuvasındaki özel maçı 73-71 kazanmıştı.

        ABDİ İPEKÇİ'DE KAYBETMİYOR

        Galatasaray Medical Park'ın, Beko Basketbol Ligi'nde bu sezon iç saha maçlarını oynadığı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda bileği bükülmüyor. Sarı-kırmızılı takım, Anadolu Efes galibiyetiyle Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki 10. lig maçını da kazandı. Galatasararay Medical Park, ligde daha önce sahasında Aliağa Petkim, Olin Edirne, TED Ankara Kolejliler, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş, TOFAŞ, Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Hacettepe Üniversitesi ve Antalya Büyükşehir Belediyespor takımlarını mağlup etti.

        OKTAY MAHMUTİ DİSKALİFİYE EDİLDİ

        Karşılaşmanın 17. dakikasında Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti üst üste aldığı iki teknik faul sonucunda diskalifiye edildi. Lacivert-beyazlı takımın hücumunda oluşan karambolde top dışarı çıkarken hakem Semih Vural, Galatasaray Medical Park lehine karar verdi. Vural, karara sinirlenerek sahaya giren ve kendisine tepki gösteren Oktay Mahmuti'ye teknik faul çaldı. Lacivert-beyazlı antrenör, bu sefer de teknik masanın önündeki başhakem Rüştü Nuran'a gidip uzun süre itirazda bulundu. Nuran da ikinci teknik faul çaldığı Mahmuti'yi diskalifiye etti. Bu karar sonrasında Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti, soyunma odasına gitti.

        ÜNAL AYSAL AYAKTA ALKIŞLADI

        Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, karşılaşmadan galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılıları, ayakta alkışladı. Maçtan sonra büyük sevinç yaşayan Galatasaray Medical Parklı oyuncular, mutluluklarını taraftarlarıyla paylaştı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, uzun süre ''Galatasaray'ın çocuğu Ergin Ataman'' şekilde tezahürat yaparak, başantrenör Ergin Ataman'a sevgi gösterisinde bulundu.

        RİBAUNDLARDA EZİCİ ÜSTÜNLÜK

        Galatasaray Medical Park, maçta Anadolu Efes'e ribaundlarda ezici bir üstünlük sağladı. Sarı-kırmızılı takım 29 savunma, 16 hücum olmak üzere toplam 45 ribaund alırken, Anadolu Efes ise 18 savunma, 9 hücum toplam 27 ribaund topladı. Ev sahibi ekip, dışardan kullandığı 12 atıştan 5'ini (yüzde 41,7) sayıya çevirirken, lacivert-beyazlı takım ise 22 atışın 7'sinde (yüzde 31,8) isabet sağladı. Maçın en skorer ismi 17 sayı ile Anadolu Efes'ten Jordan Farmar oldu. Galatasaray Medical Park'ta Boniface Ndong 16 sayı, 13 ribaundluk bir performans sergiledi. Sarı-kırmızılı takımda 36.40 dakika sahada kalan Carlos Arroyo ise 15 sayı, 5 asist ile galibiyette önemli rol oynadı.

        Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da karşılaşmayı protokol tribününde izledi. Yönetim kurulu üyeleri Sedat Doğan, Emir Sarıgül ve Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan da maçı takip edenler arasında yer aldı.

        G.SARAY'DA 11 KİŞİ YER ALDI

        Özellikle sakatlıklar nedeniyle zorlu bir süreç geçiren Galatasaray Medical Park, Anadolu Efes karşısında 11 oyuncu ile mücadele etti. Sakatlık nedeniyle Henry Domercant ve Göksenin Köksal'ın sezonu kapatmasının ardından, doping numunesinin pozitif çıkmasıyla David Hawkins gibi önemli bir yıldızı kaybeden sarı-kırmızılı takımda, Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun 2 maç men cezası verdiği Jamont Gordon ile hasta olan Cenk Akyol da Anadolu Efes karşısında forma giyemedi. Galatasaray Medical Park'ta başantrenör Ergin Ataman, 11 kişilik kadroya genç oyuncular Doğukan Sönmez ve Can Korkmaz'ı da aldı. Öte yandan, sarı-kırmızılı takım oyuncularının salona asılan posterlerinde, David Hawkins'in posterinin de yer alması dikkati çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ