Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol NBA NBA play-off'larında Houston Rockets, Oklahoma City Thunder'ı 105-103 yenerek durumu 3-1'e getirdi ve serinin 5'inci maça uzamasını sağladı - Basketbol Haberleri

        NBA play-off'larında 3 maç yapıldı. Batı Konferansı'nda milli basketbolculardan Ömer Aşık'ın takımı Houston Rockets, Chandler Parsons'ın 27 sayı, 10 ribaunt ve 8 asistle öne çıktığı maçta Oklahoma City Thunder'ı 105-103 mağlup etti.

        Evsahibi Rockets'ta Ömer Aşık 17 sayı ve 14 ribauntla "double double"a imza atarken, sakatlığı yüzünden forma giyemeyen Jeremy Lin'in yerine sahaya çıkan çaylak oyun kurucu Patrick Beverley, takımına 16 sayılık katkı yaptı. All-Star oyuncu James Harden, kariyerinin en fazla top kaybettiği maçını (10) çıkarsa da 15 sayı ve 5 top çalma ile oynadı.

        All-Star oyun kurucu Russell Westbrook'un diz sakatlığından ötürü sezonu kapattığı Thunder'da ise 38 sayı, 8 ribaunt ve 6 asistle oynayan Kevin Durant'in performansı galibiyete yetmedi. Reggie Jackson 18, kenardan oyuna giren Kevin Martin ise 16 sayıyla maçı tamamladı. Doğu Konferansı takımlarının karşı karşıya geldiği maçta Brooklyn Nets, ağırladığı Chicago Bulls'u 110-91 ile geçerek, serideki ikinci maçını kazandı: 3-2.

        Nets'in All-Star oyuncuları Brook Lopez, 28 sayı, 10 ribaunt, Deron Williams 23 sayı, 10 asistle galibiyetin mimarları oldu. Serinin 6'ncı maçını evinde oynayacak Bulls'ta Nate Robinson 20 sayı ve 8 asistle takımının en skorer ismi oldu. 18 sayı ve 4 top çalma üreten Jimmy Butler ve 10 sayı, 10 ribauntla "double double" yapan Carlos Boozer'ın gayreti, mağlubiyeti engelleyemedi.

        Hawks, Pacers serisi eşitlendi

        Doğu'daki diğer ilk tur maçında ise ev sahibi Atlanta Hawks, Indiana Pacers karşısında sahadan 112-91'lik skorla galip ayrıldı ve seriye 2-2'lik eşitlik getirdi. Hawks forveti Josh Smith 29 sayı, 11 ribaunt ve 3 top çalmayla play-off kariyerinin en yüksek skoruna ulaştı. Oyuna sonradan giren Kyle Korver, 5'i üçlüklerden olmak üzere 19 sayı ve 5 ribaunt kaydetti. All-Star pivot Al Horford, 18 sayı ve 5 ribauntla galibiyette önemli rol oynadı.

        Pacers cephesindeyse Paul George'un 21 sayı, 12 ribaunt, 4 top çalma ve Lance Stephenson'ın, 10 sayı, 9 ribaunt, 8 asistlik eforu galibiyet için yeterli olmadı. Pacers uzunları David West 15 sayı, 6 ribaunt ve Roy Hibbert 14 sayı, 7 ribauntla oynadı. NBA play-off'larına TSİ sabaha karşı oynanacak 2 maçla devam edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ