Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Sünnet düğünü mağlubiyet getirdi - Diğer Haberleri

        Dünya Boks Konseyi'nin, Ağır Sıklet yarı final maçında Amerikalı Mc Call'e yenilen ve unvan maçını bir başka bahara bırakan Sinan Şamil Sam'ın Menajeri Ahmet Öner, ilginç açıklamalarda bulundu. Öner, Ankara'daki önemli maç öncesi sporcusunu defalarca uyarmasına rağmen, son bir haftada konsantrasyonunu kaybettiğini ileri sürdü. Ankara'da yaptığı WBC Dünya Şampiyonluğu yarı final maçında Amerikalı rakibi Mc Call'e yenilen Sinan Şamil Sam'ın maça iyi konsantre olamadığı menajeri Ahmet Öner tarafından da doğrulandı. Ahmet Öner, "Defalarca uyardım. Maçtan başka hiçbir şeyi düşünme dedim. Antrenmanlarda çok iyi çalıştı. Ama son bir hafta Ankara atmosferinde dikkatini dağıttı. Tanıdıkları yanına geldi. Onlarla çay kahve içti. Organizasyondaki ayrıntılara kafa yordu. Bunlara bir de kaldığı oteldeki sünnet düğünü eklenince yenilgi geldi. Sinan, tarihî bir fırsatı kaçırdı. Sinan'ın kaldığı Ankara Sheraton Otel'de Ankaralı tanınmış bir kişinin sünnet düğünü varmış. Sinan maalesef düğüne katılmış. Bu yönde uyarılarım olmuştu. Hatta o kadar sert uyardım ki, bir ara sınırları zorladığımı da biliyorum. Sinan belki bu uyarılar sırasında Ahmet Öner menajer oldu havalara girdi diye bile düşünebilir. Ama maalesef korktuklarım başıma geldi." dedi.

        7 yıldan bu yana birlikte çalıştığı Sinan Şamil Sam'ın en yakın arkadaşlarından biri olduğunu hatırlatan Ahmet Öner, "Aynı durum Wladimir Klitschko'nun başına geldi. Ukraynalı boksör, Kiew'de unvan maçına çıktı. O da kendi memleketindeyim diye konsantre olamadı. 11. raundda nakavtla yenildi." diye konuştu.

        Ahmet Öner, Alman Bild Gazetesi'nde yer alan, "Sinan gözünün altı açılmasına rağmen maçı bırakamazdı. Çünkü menajeri Ahmet Öner 250 bin Euro bahse girmişti." haberiyle ilgili şunları söyledi: "Haberin bir yanı doğru; ama eksik. Ben Sinan'ın rakibi Mc Call'e tam olarak 'Nakavtla kazanırsan 200 bin dolar vereceğim; ama Sinan seni nakavt ederse benden alacağın paradan vazgeçeceksin' dedim. O da kabul etti. Ama kaş açılması, ya da yaralanma ile maçın yarıda kalması durumunda bu geçerli değildi. Sinan istese maça devam etmeyebilirdi. Bizim bahsimizde boksörün ayağa kalkamayacak derecede nakavt olması, yani hakem tarafından nakavtla yenildiğinin ilan edilmesi geçerliydi."

        16 Haziran'daki yenilgi sonrası Sinan'ın rövanş maçı yapmasının zor göründüğünü belirten Ahmet Öner, "Ankara'daki boks galası bize 2 milyon dolara yakın paraya mal oldu. Organizasyonda çok zorlandık. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay olmasa bu geceyi yapamazdık. Ayrıca Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli de büyük destek verdi. Anlaşmalı olduğumuz Alman Premiere televizyonunun para desteği olmasa bu tür galaları yapmak çok zor. Sinan en az iki-üç maçı kazandıktan sonra bir rövanş olabilir." dedi.

        Seyfi Alp / Zaman

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ