Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Mersin İdman Yurdu Ali Kahramanlı suç duyurusunda bulunacak - Futbol Haberleri

        Kahramanlı, yaptığı yazılı açıklamada, iddiaları öne sürenlerin bunu belgeleriyle ispatlamak zorunda olduklarını belirtti.

        Toplam 10 genel kurul geçirdiğini ve bu kurullarda ibra edilmiş bir başkan olarak alnının ak, içinin rahat olduğunu kaydeden Kahramanlı, "Şu anki yeni yönetimden 11 kişi benim yönetimimde yer aldı. Hem de imza yetkileri de vardı. Madem her şey usulsüz, neden o zaman itiraz etmediler? Başkan Çalışkan son genel kurulda tüm hesaplar ibra edilirken neden bu şekil şov yapmadı? Siz bu kulübün durumunu bilerek almadınız mı? Maalesef takımın ligdeki gidişatı iyi değil, bu yönetim başarısızlığı yıkacak bir kişi arıyor" ifadesini kullandı.

        Çalışkan'ın iddialarına tek tek yanıt vereceğini vurgulayan Kahramanlı, şunları kaydetti:

        "Sizin elinizde her türlü yetki var, savcılığa gidip bir dilekçe vereceksiniz o kadar. Eğer ispatlayamazsanız altında kalır bedelini ödersiniz. 'Kulüpteki bazı arkadaşlar' diyerek kaynağı, yetkisi belli olmayan altı boş soyut iddialarla beni suçlayacağınıza elinizde varsa belgelerle çıkıp konuşacaksınız. Ben bu kentte yatırımları olan saygın bir iş adamıyım. İtibarımı hayali ithamlarla hatta iftiralarla lekeleyemezsiniz. Savcılığa hakaret ve iftiradan suç duyurusunda bulunacağım. Çalışkan bu iddialarını ispatlamakla yükümlüdür. Belgelerini sunsunlar, tüm iddiaları ispatlasınlar. Mersin İdmanyurdu koskocaman bir kulüp. Giren para belli, çıkan para belli. Borç belli, alacak belli. Her türlü denetime tabiyiz. Kaldı ki Çalışkan'ın şu anki yönetiminde yer alan arkadaşlar zaten benim yönetimimde de vardı. Kararlar hep birlikte alınmıştır. Kulübün mali müşaviri aynı mali müşavirdir. Hatta mali müşavirimiz genel kuruldan önce kulübün tüm mali kayıtlarını dosyalayıp Hüseyin Çalışkan'a teslim etmiştir."

        Çalışkan'ın "Kahramanlı verdiği paraları, yüksek faizlerle geri aldı. 200 milyon lira serveti olmayan arkadaşlarımız 20 milyon lira verdik diyorlar" sözünü hatırlatan Kahramanlı, "Ben bu parayı verdim kardeşim. Elimde hepsi belgeli, evraklı, dekontlu, makbuzlu. Benim 200 milyon servetim var yok diyerek, kulübe bu kadar para veremez diyerek beni dolandırıcılıkla itham etmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

        Yeni yönetimin ve Çalışkan'ın verdiği demeçlerde "şeffaf bir yönetim olacağız" dediğini aktaran Kahramanlı, kendi dönemlerinde bütün kararların yönetime danışarak ve birlikte alındığını, her şeyin şeffaf olduğunu bildirdi.

        Kahramanlı, veremeyecekleri bir hesabın olmadığını belirterek, Bülent Korkmaz, Oktay Delibalta ve Servet Çetin'in sözleşmelerinin tek taraflı feshedilerek takımın zarara uğratıldığını savundu.

        Hüseyin Çalışkan, eski başkan Ali Kahramanlı'nın kulübe bağışlanan paraları kendi hesabından kulüp hesabına aktararak alacaklı duruma geçtiğini ileri sürmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ