Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Osmanlıspor Pierre Webo, Trabzonspor maçı öncesi endişeli! - Futbol Haberleri

        Webo, Osmanlıspor'un yükselen performansından Trabzonspor maçına, Türk hakemlerin yönetiminden şampiyonluğu yakından ilgilendiren Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine kadar birçok konuyu değerlendirdi.

        Trabzonspor maçı öncesi kaygılarını dile getiren Kamerunlu futbolcu, bordo-mavili takımın geçen hafta Galatasaray karşısında yaşadığı mağduriyet nedeniyle yarın hakem Özgür Yankaya'yı zorlu bir karşılaşma beklediğini vurguladı.

        "Bu maçı yönetmek gerçekten çok zor" diyen Webo, şu ifadeleri kullandı:

        "Son maçta yapılan hakem hatalarını bize yüklemeyeceklerini düşünüyoruz. Özellikle hakeme fazla baskı olacak ama biz de sahadaki aktörler olarak hakemin işini kolaylaştırmalıyız. Hakemler taraftarların baskısını da hissedecek."

        "EN ÇOK CÜNEYT ÇAKIR'I BEĞENİYORUM"

        Webo, son dönemde aldıkları kararlar nedeniyle eleştirilen Türk hakemleri arasında en çok Cüneyt Çakır'ın yönetimini beğendiğini belirterek, "Şu an dünyanın en iyi 2, 3 hakeminden biri. Zaten bundan dolayı zorlu maçlarda görev alıyor" değerlendirmesini yaptı.

        Tecrübeli golcü, "Diğer hakemler, performans olarak Cüneyt Çakır'ın çok mu altında kalıyor?" sorusu üzerine, şöyle devam etti:

        "Hayır, aslında çok aşağısında kalıyor diyemeyiz. Cüneyt hocanın performansı çok iyi. Onun gibi hakemler, futbolcuların yanına gelip diyalog kurmasına izin veriyor. Ancak bazı hakemler futbolcuyu yanına bile yaklaştırmıyor. Cüneyt Çakır, diğer hakemler için çok büyük şans. Önlerinde çok büyük bir referans var. Neler yaptığına bakıp, onun gibi ilerleyebilirler."

        DERBİ YORUMU

        Spor Toto Süper Lig'de 2,5 sezon Fenerbahçe forması giyen Webo, eski takımının 29 Şubat Pazartesi günü Beşiktaş ile oynayacağı derbiyi de yorumladı. Geçen sezon sarı-lacivertli formayla 13 gol atan 34 yaşındaki futbolcu, şampiyonluğu yakından ilgilendiren karşılaşmaya ilişkin, "Tuttuğum takımı biliyorsunuz. Fenerbahçe için her şeyin iyi olmasını diliyorum. Beşiktaş da harika bir sezon geçiriyor. Çok iyi bir futbol gecesi olsun. Öncelikle fair play kazansın. Tabii ki derbiyi de Fenerbahçe'nin kazanmasını istiyorum" diye konuştu.

        "FENERBAHÇE FORMASININ AĞIRLIĞI BÜYÜK"

        Pierre Webo, "Fenerbahçe'nin hücum hattında Van Persie mi yoksa Fernandao mu oynamalı" konusunda yaşanan tartışmalar için de şunları söyledi:

        "Fenerbahçe, oynaması kolay bir takım değil. Formasının çok büyük ağırlığı var. İkinci olmayı kabul etmeyen bir takım. Orada oynamak istiyorsanız bazı zorunlulukları, mecburiyetleri kabul etmeniz gerekiyor. Van Persie ile Fernandao'nun zaten seviyeleri belli. Umarım kendi aralarında iyi bir rekabet oluşur ve takıma da yansır. İkisinin arasında uyum, arkadaşlık olmazsa, yönetim ve taraftarlar bu durumdan memnun kalmayacaktır."

        Geçen sezon ile Vitor Pereira yönetimindeki Fenerbahçe'yi kıyaslayan Kamerunlu oyuncu, "Hocalarının takıma dokunduğu belli oluyor. Daha önde oynamaya çalışıyorlar. Onlara her şeyin en iyisini diliyorum. Fenerbahçe benim için geçmişte kaldı. Şu an Osmanlıspor'un futbolcusuyum. Burada olduğum için çok mutluyum" şeklinde görüşlerini aktardı.

        "SÜPER LİG GELİŞİM KAYDETTİ"

        Futbol kariyerini 5 yıldır Türkiye'de sürdüren Webo, bu süre zarfında Süper Lig'in büyük gelişim kaydettiğini dile getirdi. Webo, bunda kaliteli yabancı oyuncu transferlerinin etkili olduğunu savunarak, "Geçmişe göre seviye çok yukarıda. Maçların heyecanı da çok daha üst seviyede. Bunun devam etmesini diliyorum ki Türkiye, en iyi 4-5 lig arasında olsun" yorumunu yaptı.

        "SAKATLIKLARDAN KURTULDUM"

        Bu sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle çok fazla forma şansı bulamayan golcü futbolcu, kötü günlerin geride kaldığını anlattı. Webo, "İyi idman yapıyorum. Takım şu an çok iyi oynuyor. Her zaman sahada olamıyorum ama antrenmanlarda ve özellikle saha dışında takıma katkı yapmaya çalışıyorum. Oynadığım zaman da takım için elimden geleni yapıyorum" şeklinde görüş belirtti.

        Henüz 90 dakika oynayacak durumda olmadığını kaydeden Webo, "Yedek kalmaktan rahatsızlık duyuyor musun?" sorusuna, "Yedek kulübesinde oturmaktan mutlu olduğum zaman futbolu bırakırım. Hocanın tercihlerine saygı duyuyorum. Kendi seviyemi yakalayabilmek ve ilk 11'e girebilmek adına çok çalışıyorum. Buna devam etmem gerektiğini de biliyorum" yanıtını verdi.

        Webo, Osmanlıspor'un ikinci yarıdaki yükselen performansıyla ilgili de şunları söyledi:

        "Sezonun ilk yarısına da iyi başlamıştık. Daha sonra şanssız sakatlıklar oldu. Kötü bir seri yakaladık. İkinci devreye de iyi giriş yaptık. En büyük fark, takım hocanın istediği gibi oynamaya başladı. Ayrıca ilk devre PTT 1. Lig'den gelen daha çok oyuncu vardı. İkinci devre aramıza yeni katılanlar oldu. Takım içinde rekabet çok fazla. Bu da takımı her zaman daha üst seviyeye çıkartıyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ