Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Turgay Kıran'dan ceza açıklaması - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Kulübü eski Başkan Yardımcısı Yönetici Turgay Kıran, "2 tane çaycı, 3 tane kapıcı çıkarmakla UEFA kriterlerine uyma şansımız yoktu. Göz göre göre, bile bile bu cezayı aldık. Galatasaray için çok yara verici" dedi.

        UEFA'dan 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası alan Galatasaray'da, eski yönetici Turgay Kıran İHA muhabirine özel açıklamalarda bulundu. UEFA tarafından verilen 1 yıllık cezayı değerlendiren Kıran, yıllardan beri finansal fair-play kurallarına uyulmadığını dile getirdi.

        Her gelen yönetimin bu durumları gözardı ettiğini vurgulayan Turgay Kıran, "Dursun Özbek bu konularda hiçbir şey olmayacağını seçim öncesi belirtmişti. Seçim sonrası hiçbir projenin gündeme geçmediğini biliyoruz. Yoksa 2 tane çaycı, 3 tane kapıcı çıkarmakla bu kriterlere uyma şansımız yoktu. Göz göre göre, bile bile bu cezayı aldık. Galatasaray için çok yara verici. Hak etmediğimiz bir durumdu bu. Çok güçlü bir camiamız var ama demek ki doğru yönetilmiyoruz. Ben çok hüzünlüyüm. Yapılması gerekenleri zamanında yapsaydık ki, bunlar çok önemli şeyler değildi. Dursun başkan bile 7-8 ayda birçok şeyi başardığını söylüyor. Demek ki biz bunları 2 sene evvelden başlatsaydık bu halde olmazdık" diye konuştu.

        "BİR AN EVVEL YÖNETİMİN GİTMESİ LAZIM"

        Galatasaray'ın son günlerdeki halinin inanılmaz olduğunu dile getiren Kıran, 1 yıllık cezanın iyi olmadığını belirterek, "Siz hem işin başındasınız hem önlem almıyorsunuz hem de iyi oldu diyorsunuz. Bir başkası da gidiyor sahnelerde ağlıyor. O zaman niye talip oldunuz ki? Niye geldiniz ki o zaman? Galatasaray'ın son günlerdeki hali inanılmaz. Bir gün bir antrenör alıyor, iki gün sonra kovuyorsunuz. Bu Galatasaraylılık değil. Bir an evvel bu yönetimin gitmesi lazım. İnan Kıraç beyefendinin de başa geçmesi lazım" diye konuştu.

        "BAŞKANIN KAPRİSİ YÜZÜNDEN..."

        Sarı-kırmızılı kulüp ile yollarını ayıran Teknik Direktör Mustafa Denizli hakkında da konuşan Turgay Kıran, "Galatasaray etik davranmadan, 3 şampiyonluk kazanmış bir çocuğunu başkanın kaprisleri yüzünden yolladı. Arkasından ben Mustafa gibi tecrübeli, akıllı bir arkadaşımızın bu görevi kabul edeceğine inanmadım. 2 gün evvel Hamza'nın arkasındayız diyen bir arkadaşı, 2 gün sonra yollamış. Siz böyle bir başkan görebilir misiniz? Ben Mustafa gelmez dedim. Mustafa akıllı bir insan, kime güveniyor? Mustafa Denizli bu konuda hata yapmıştır. İnanılır gibi değil Galatasaray'da yapılanlar. Bundan sonra kim gelir; bence her şeyden önce Galatasaray başkanının gitmesi lazım ki yeni gelenler Galatasaray'a yeni bir kan, yeni bir sayfa açsınlar. Yoksa bu yürümez. Yoksa yeni gelen arkadaşımıza da yazık olacak demektir. 3 gün sonra onu da yollayacaklar. Günahtır. Bu bir kıyımdır. Galatasaray'a yakışmamaktadır. Bir an önce akıllarını başlarına alacaklar ve istifa edecekler. Bu kadar açık ve net konuşuyorum" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ