Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Teknik direktör arayışını sürdüren Galatasaray, geçtiğimiz hafta İsviçreli teknik adam Lucien Favre ile görüştü - Galatasaray Haberleri
        1

        HABERTÜRK SPOR | ERHAN TELLİ

        Galatasaray yönetimi, yeni sezonda takımın başına getirmek istediği teknik direktör için ilk sıcak temasını Lucien Favre ile gerçekleştirdi.

        2

        Mustafa Denizli’den önce de ismi gündeme gelen ancak son anda vazgeçilen İsviçreli teknik adamla geçtiğimiz hafta içinde bir görüşme gerçekleştirildi. Bu görüşme sonunda iki tarafın da masadan olumlu izlenimle kalktığı öğrenildi.

        3

        Favre’nin, G.Saray’a gelmeye oldukça istekli olduğu, diğer alternatiflerin de değerlendirilmesinin ardından hocayla ilgili son kararı Dursun Özbek’in vereceği öğrenildi.

        4

        EYLÜLDEN BERİ BOŞTA
        Daha önce İsviçre’de Servette ve Zürih, Almanya’da ise Hertha Berlin ve Borussia Mönchengladbach kulüplerini çalıştıran Favre; 2006 ve 2007’de İsviçre’de, 2009’da ise Bundesliga’da ‘yılın teknik direktörü’ seçilmişti.

        5

        Favre, 2014-15 sezonunda Mönchengladbach’ı Şampiyonlar Ligi’ne taşıdıktan sonra, 2015- 2016 sezonuna kötü bir başlangıç yapmış ve eylül ayında görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

        6

        G.SARAY'IN MAÇLARINI ANALİZ EDECEK
        59 yaşındaki Favre’nin, kesin anlaşmanın sağlanması halinde, kalan 8 hafta boyunca G.Saray’ın maçlarını izleyerek, yeni sezon için hazırlıklara başlayacağı bildirildi.

        7

        Sarı-Kırmızılılar, Favre’de karar kılınması halinde 2+1 yıllık sözleşme düşünüyor. İsviçreli hoca yönetiminde genç ve başarılı bir kadro kurmanın planlarını yapıyor.

        8

        İLK İŞ OLARAK TEMPOYU ARTIRIYOR
        İsviçreli Favre için kondisyon büyük önem taşıyor. Gittiği her takımın koşu mesafesinde gözler görülür bir artış yaşanıyor.

        9

        Her oyuncunun limitlerini zorlamasıyla bilinen Favre; savunmada dirençli, hücumda ise sürekli hareketli bir oyun sistemi üzerinde duruyor. Favre’nin sisteminde dikine, seri paslaşmalar büyük rol oynuyor.

        10

        Ancak G.Saray’ın kadrosunun nispeten yaşlı oluşu, Favre’nin ise genç ve dinamik oyuncular tercih etmesi handikap oluşturuyor.

        11

        Bu nedenle Favre geldiğinde bazı tecrübeli isimlerle yolların ayrılması ve kadroda genç takviyeler kaçınılmaz gözüküyor.

        12

        DEĞİŞİM MÜHENDİSİ
        Lucien Favre, tükenmiş, bitik gözüyle bakılan takımlarda yarattığı değişimle tanınıyor.

        13

        İsviçre’de dökülen Zürich ve Almanya’da silbaştan yapan B.Mönchengladbach’ı ayağa kaldıran Favre, oynattığı futbolla taraflı tarafsız herkesin takdirini toplamıştı.

        14

        Vasat kadrolardan maksimum verim alan Favre, oyuncuların da değerini katlamasını sağladı.

        15

        İsviçre’de birçok oyuncu, onun sayesinde milli takıma yükseldi.

        16

        6'DA SIFIR ÇEKİNCE...
        4-4-2 formasyonunu tercih eden Lucien Favre, İsviçre Milli Takımı’nda da görev yaptı.

        17

        Echallens’i İsviçre 2. Lig, Yverdon Sports’u 1. lige çıkartan Favre, 2000’de Servette ve 2004’te Zürih ile İsviçre Kupası’nı aldı.

        18

        2005-06 ve 2006- 07’de Zürih’te şampiyonluk yaşadı. 2014-15’te M’Gladbach’ı 3.’lüğe taşıyıp Devler Ligi’ne götürdü.