Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor-Fenerbahçe arasındaki gerilimi bitmek bilmiyor - Trabzonspor Haberleri
        1

        HABERTÜRK SPOR

        Spor Toto Süper Lig 30. haftasında Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanan maça yaşanan olaylar damga vurdu.

        2

        Trabzonsporlu bir taraftarın sahaya girerek hakeme saldırmasının ardından maç tatil edilirken, iki ekibin arasındaki bu gerilim ise tavan yapmış oldu

        3

        Trabzonspor ile F.Bahçe arasında özellikle Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçlardaki gergin atmosferin kaynağı 20 yıl öncesine dayanıyor.

        4

        5 Mayıs 1996’da Kanarya’nın Fırtına’yı deplasmanda 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaşmasıyla başlayan gerilim, 3 Temmuz 2011’de başlayan Şike Soruşturması sonrası tavan yaparken o tarihten bu yana oynanan maçlarda tansiyon hep yüksek oldu.

        5

        3 Temmuz’dan bu yana oynanan maçlarda en dikkat çeken olaylar şunlar:

        6

        ■ 1 Nisan 2012’de, 3 Temmuz’dan sonra Trabzon’da oynanan ve 1-1 biten ilk mücadelede, F.Bahçe’nin kalecisi Volkan Demirel’in bulunduğu kaleye atılan çakı yürekleri ağızlara getirmiş, Bordo-Mavililer’e 2 maç seyircisiz oynama cezası verilmişti.

        7

        ■ 6 Mayıs 2012’de, Süper Final’de Avni Aker’de F.Bahçe’nin 3-1 üstünlüğüyle sonlanan karşılaşmada sahaya atılan yabancı maddelerden dolayı Kanarya’dan Stoch ve Emre sakatlanmış, Fırtına’nın o zamanki hocası Şenol Güneş’in olayları sakinleştirme çabalarına rağmen Trabzon 4 maç seyircisiz oynama cezası almıştı.

        8

        ■ 10 Mart 2014’te yer yine Avni Aker Stadı... Tıpkı önceki günkü gibi büyük olaylara sahne olan maç meşale yağmuru ile başladı.

        9

        F.Bahçeli Emenike’nin golü bulmasıyla ilk yarının sonlarına doğru taş ve kapı kollarının da sahaya atıldığı maçta, kale arkasında 10 metrelik demir borunun da görülmesi sonrası hakem Bülent Yıldırım maçı tatil etti.