Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Takıntı var! - Futbol Haberleri

        Yanal, İzmirgücü Spor Vakfı (İZVAK) tarafından Hilton Oteli'nde düzenlenen ''Ayın Başarılıları Ödül Töreni''nde yaptığı konuşmada, İzmir'in yetiştirdiği yetenekli futbolcularla önemli bir kaynak olduğunu belirtti.

        Kulüplerin tesislerinin oluşturulmasında şehrin değerlerinin de katkı koyması gerektiğini ifade eden Yanal, İzmir'in büyük bir şehir olduğunu, çocukların futbol oynaması için gerekli alanlar açısından fakirleştiğini söyledi. Yanal, kentin geçmişte ''efsaneleşmiş'' takımlarının bugünkü durumlarının üzücü olduğunu kaydederek, ''Bu yönetici, kulüp sorunu değil yalnızca. Sistem sorunu. İzmir'in liderlerinin katkısıyla problemler aşılabilir. Tesis ve organizasyon noktasında merkezi yönetim ve yerel yönetim ile şehrin liderlerinin desteğine ihtiyaç var. Kişisel çabalar bir noktaya kadar'' diye konuştu.

        İzmir takımlarının durumlarıyla ilgili umutsuzluğa kapılmadığını vurgulayan Yanal, ''İzmir için bundan daha altı yok. Bu fırsata da çevrilebilir. Kentin ileri gelenleri bir araya geldiğinde, İzmir'in temsil anlamında tekrar hak ettiği yeri alacaktır'' dedi.

        Yanal, amatör kulüplerin yetenekli çocukların keşfinde önemli bir yer olduğunu ifade ederek, buralarda seçim yapacak görevlilerin ve antrenörlerin eğitimini çok önemsediklerini kaydetti.

        Türkiye'de yetenekli oyuncuların keşfedilmesiyle ilgili ''takıntı'' bulunduğunu söyleyen Yanal, şöyle konuştu:

        ''Bir insanın çocukluk, ergenlik, erişkinlik, olgunluk evresi var. Çocukların da bu evrelerde doğru konumlanması gerek. Kulüplerin de acımasız beklentileri var. Çok yetenekli çocukların huzuru kaçırılabiliyor. 'Hemen çocuğu alıp oynatalım' diye düşünülüyor. Çocuğun süreçleri doğru planlanmalı.''

        Yanal, ''Federasyon olarak liselerarası futbol yarışmaları düzenlemeyi düşünür müsünüz'' şeklindeki soru üzerine, federasyon olarak 2-3 maç sonunda sona eren turnuvalardan yana olmadıklarını, bu tür organizasyonları sürece yaymaktan yana olduklarını belirtti. Yanal, çocukları yarıştırmak istemediklerini vurgulayarak, ''5-6 aylık süreç içinde birbirleriyle yapacakları maçların eğitim şeklinde olmasını istiyoruz'' dedi.

        Yanal, ''Okul bahçeleri çocukların futbol oynayabileceği alanlar olarak kullanılabilir mi'' sorusu üzerine de ''Bu federasyonun sorumluluk alanı değil, bizim okulların bahçelerini boşaltacak gücümüz yok. Bu eğitim sisteminin algılanmasıyla ilgili. Her çocuğun, benim iyi sporcu olan çocuğumun da hedefi üniversite. Sporu, tiyatroyu, üniversite hazırlık ya da orta öğretim kurumlarına geçişte bırakıyorlar. Bu felsefenin değişmesi gerek'' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ