Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer "Bu bir kültür olayıdır" - Futbol Haberleri

        Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül, Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilmesiyle ilgili, ''Ne kadar yasa çıkarırsanız çıkarın seyir, spor kültürünü edinemezseniz her zaman sıkıntı yaşarsınız'' dedi.

        Yunus Akgül, yasanın çıkmasıyla ''hiçbir şeyin değişmeyeceğini'' öne sürdü.

        Daha önce de yasalar çıkarıldığını ve değişen bir şeyin olmadığını savunan Akgül, şu görüşleri dile getirdi:

        ''Her zaman şunu söylüyorum; biz bir yasa çıkarmıştık, o yasanın eksik gördüğümüz kısımlarını ikinci yasayla tamamlamaya çalıştık. Şimdi bunda da eksik gördüğümüz tarafları üçüncü bir yasayla tamamlamaya çalışırız. Diğer ülkeler de bunu böyle yapıyor. Sürekli yasaları yeniliyorlar. Biz de yeniliyoruz. Yasa çıktığında şiddet kesilecek diye bir şey yok. Tabii ki cezaların ağırlaştırılmış olması caydırıcı bir unsur olacak.

        Bu bir kültür olayıdır ve zamanla öğreneceğiz. A Milli Futbol Takımımız Avusturya maçında 2-0 galip, seyirci sahaya yabancı madde atıyor. Bunu neyle izah edebiliriz. Bu kültürü zamanla edineceğiz. Ne kadar yasa çıkarırsanız çıkarın, seyir, spor kültürünü edinemezseniz her zaman sıkıntı yaşarsınız. Şiddet ve düzensizliklerle her zaman karşılaşacağız.''

        Yasanın, şiddetin azalması yönünde bir başlangıç olmasını isteyen Akgül, cezalardan gelen paraların bedensel, görme ve işitme engelliler spor federasyonlarına aktarıldığını sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ