Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe, Lefter Küçükandonyadis, Büyükada - Fenerbahçe Haberleri

        Adalar Müzesi Çınar Sergi Alanı'nda ''Lefter'' adıyla gerçekleştirilen serginin açılışına, efsane futbolcunun eşi Stavrini Küçükandonyadis, Fenerbahçe Kulübü asbaşkanları Ali Yıldırım ve İsfendiyar Zülfikari, genel sekreter Talat Yılmaz, yönetim kurulu üyesi Yasemin Merçil, kulüp genel müdürü Serkan Acar, profesyonel futbol takımı idari menajeri Hasan Çetinkaya, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, sinema sanatçısı Ediz Hun, Lefter Küçükandonyadis'in yakınları ve dostları ile çok sayıda taraftar katıldı.

        Sergi açılışında kısa bir konuşma yapan Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Fenerbahçe camiasına efsane futbolcuya sahip çıktıkları için teşekkür etti.

        Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Talat Yılmaz ise Lefter Küçükandonyadis'in sadece Fenerbahçe'nin değil tüm Türkiye'nin sevgisini kazanmış efsane bir isim olduğunu belirterek, ''Onun adını bu şekilde yaşatmak hepimizi mutlu ediyor'' derken, unutulmaz oyuncunun eşi Stavrini Küçükandonyadis de Fenerbahçeli yöneticilere, taraftara ve merhum oyuncunun sevenlerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

        Sergide efsane futbolcunun yaşamından kesitler, dostlarının, medya mensuplarının ve hayranlarının onun için yazıp söyledikleri, ailesi ve sporcu arkadaşları ile çok sevdiği Büyükada'da yaşadıkları ile ilgili çeşitli görsel ve yazılı malzeme bulunuyor.

        22 Aralık 1924'te doğan Lefter Küçükandonyadis, futbola Büyükada'da başladı. Fenerbahçe forması altında 615 maç ve 423 gole imzasını atan efsane oyuncu, Milli Takım'da ise 50 maçta 21 gol attı.

        7 kez ay-yıldızlı takımın kaptanlığını yapan Lefter Küçükandonyadis, 13 Ocak'ta yaşamını yitirmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ