Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın şike açıklaması, Sivasspor Trabzonspor teşvik primi göderdi, Mecnun Odyakmaz şike Trabzonspor teşvik primi, Fenerbahçe şike davası - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR / Ferudun NİĞDELİOĞLU

        Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın önceki günkü olağan genel kurulda yaptığı konuşma, Fenerbahçe cephesini de harekete geçirdi. Şike süreciyle ilgili olarak Trabzonspor’u hedef alan Odyakmaz, “19 Mayıs 2011’de o zamanki takım kaptanı Mehmet Yıldız, Trabzonspor’dan birilerinin gelip kendilerine 1 milyon dolar teşvik primi vaadinde bulunduğunu söyledi. Ben de Trabzonlu dostum Zeki Mazlum’u (Trabzonspor eski yöneticisi) aradım. Bunların hepsi tapelerde mevcut” açıklamasını yapmıştı.

        Odyakmaz’ın ayrıca Sivaslı futbolcu Abdurrahman Dereli’nin, eski Trabzonsporlu Semavi Uzun’un kendilerine 1 milyon dolar teşvik primi teklif ettiğini, paranın da Trabzon yöneticisi Recep Denizer tarafından gönderildiğini söylediğini de açıklaması spor gündemine bomba gibi düştü.

        ‘BUNU ARAŞTIRACAK HAKİMLER, SAVCILAR OLMALI’

        Şok açıklamayla ilgili olarak bir değerlendirme yapan F.Bahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, “Sayın Faruk Özak, 2010-11 sezonunda Spor Bakanı’ydı. Trabzon’la ilgili hangi tapeleri nasıl yok ettiler, buna kimler sebebiyet verdi? Sayın Özak’ın açıklaması lazım. Çünkü Sivasspor Başkanı açık açık konuşuyor. Artık bunu bir şekilde araştıracak hakimler, savcılar olmalı. Bizim hakkımızı teslim edecekleri gün yakındır. Ama Sayın Özak bu süreçle ilgili açıklama yapmalı ve hangi konularda müdahil olduğunu anlatmalı” diyerek tepki gösterdi.

        FENERBAHÇE CAMİASI HAREKETE GEÇTİ

        Fenerbahçe camiası, Mecnun Odyakmaz’ın açıklamaları üzerine ayaklandı! Taraftarlar, sosyal medyadan taarruza geçerken; hukuk cephesi de Odyakmaz’ın sözlerinin ardından hazırlıklara başladı. Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün hesaplarını mesaj yağmuruna tutan Fenerbahçeliler, Sivasspor Başkanı’nın bu açıklamalarının yeniden yargılanma için delil olduğunu ifade etti.

        Taraftarlar, Mecnun Otyakmaz’ın bunları savcılara anlatmasına rağmen dikkate alınmadığını da belirtti. Ayrıca Fenerbahçe Yönetimi’nin de Mecnun Odyakmaz’ın bu açıklamalarını dikkatle incelediği ve hukuki yollarla bu iddialar hakkında girişim yapılacağı öğrenildi.

        FB TV’DE İLK HABER

        Fenerbahçe kanadı, Mecnun Odyakmaz’ın açıklamalarını gün boyu haber bültenlerinde ilk sıradan yayınladı. Odyakmaz’ın Trabzonspor’un Sivasspor’a teşvik teklif ettiğini iddia eden görüntülerini ekranlara taşıyan FB TV böylece bu açıklamaları tüm kamuoyuna duyurmuş oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ