Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat Heyetimizin sunumunu tamamlamasının ardından IOC Başkanı Rogge, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a diploma takdim etti - Olimpiyat Haberleri

        Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenleyecek kentin açıklanmasına saatler kala Türk heyetinin İstanbul sunumu tamamlandı.

        İstanbul'un sunumunun ardından Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge, İstanbul'un mükemmel bir tanıtım gerçekleştirdiğini söyledi. Daha sonra IOC üyeleri, Türk heyetine İstanbul 2020'yle ilgili sorular yöneltti.

        Son dönemde Türkiye'de çok sayıda sporcuda doping çıkması ve bunun nedeninin sorulması üzerine söz alan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, "Eğer yeterli denetim mekanizması olmazsa, yeterli sayıda sonuç elde edemezsiniz. Dopingle mücadele örgütümüz çok iyi çalışıyor. İki yıl önce kurulmasına rağmen çok iyi örgütlenmiş durumda. WADA ile birlikte çalışıyoruz. Önemli organizasyonlarda istişare halindeyiz. Bu konuda tek bir politakımız var; dopinge karşı sıfır tolerans" diye konuştu.

        Bu yıl doping testi sayısının giderek arttığını anlatan Erdener, "Elbette bu önemli konuyla bağlantılı pek çok husus var. Bunların en önemlisi eğitim. Pek çok paydaş var bu süreçte. Bu, sadece sporcunun ve onun antrenörünün sorunu değil. Dopingle mücadelemizde önemli sonuçlar elde edeceğiz. Bu yıl içinde de bu sonuçcları görmeye başlayacağız. Tüm problemleri tespit etmiş durumdayız" şeklinde konuştu.

        ULAŞIM KONUSU

        İstanbul'un ulaşımda yaşadığı sıkıntılarla ilgili gelen bir soruyu İstanbul 2020 Spor Direktörü Alp Berker yanıtladı.

        Berker, İstanbul'un ulaşım master planı bulunduğunu kaydederek, "Gayet ayrıntılı bir şekilde üzerinde çalışılmış, modellemesi ile testleri yapılmış ve kanıtlanmış bir plan bu. Ortalama olarak her bir sporcu, seyahatini 16 dakika içinde tamamlayacak. Sporcuların yüzde 50'si sadece 5 dakikalık bir yolculukla arenalara ulaşacak. Yine oyun haritamızın yüzde 100'ü 24 saat boyunca açık kalacak. Burada asgari hız saatte 70 kilometre ve trafik ışığı bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

        Havaalanları için varış sisteminin testlerini yaptıklarını anlatan Berker, "Gerekli planları çıkarmış bulunuyoruz. Belediyemiz ve merkezi hükümet, 1,2 milyar dolarlık trafik altyapı yatırımını 2005 yılından bu yana her yıl tahsis ediyor. Bu altyapı yatırımları birkaç yıl içinde 9,8 milyar dolara ulaşmış olacak" diye konuştu

        ROGGE'DAN ERDOĞAN'A DİPLOMA

        Soru ve cevapların ardından yeniden söz alan IOC Başkanı Rogge, "Şimdiye kadar gerçekleştirdiklerinizle gurur duyabilirsiniz, örnek oldunuz. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu katkılarınızı onurlandırmak için diploma vermek istiyorum" diye konuştu.

        Daha sonra Rogge, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a diploma takdim etti. Bu törenin ardından İstanbul'un sunumu sona erdi.

        Türk heyetinin, sunum ve soru-cevaplarla süren tanıtımı yaklaşık 70 dakikayı buldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ