Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Subway, 500 restoranını kapatacak - İş-Yaşam Haberleri

        Dünyanın en yaygın fast food zincirlerinden biri olan Subway, yaklaşık 500 restoranını kapatma kararı aldı. Subway, geçen sene de 800 restoranını kapatmıştı. Subway, Türkiye'de de 99 restoranla faaliyet gösteriyor.

        Şirket,kapatılan restoranların yanı sıra bazı restoranların da yerlerini değiştirecek.Subway. Son 3 yıldır, özellikle ABD'de bulunan restoran sayısını kademe kademe azaltan Subway, bunun uluslararası genişleme stratejisinin bir parçası olduğunu belirtiyor.

         Restoran sayısı her şey değil. Önemli olan işi büyütmek
        Restoran sayısı her şey değil. Önemli olan işi büyütmek Suzanne Greco - Subway CEO

        60 yaşındaki Subway CEO'su Suzanne Greco, en iyi lokasyonlarda var olmak istediklerini belirterek eskiden restoran sayısına odaklandıklarını ama artık pazar paylarını güçlendirmeye önem verdiklerini vurguladı.

        REKLAM

        Asıl fırsatın uluslararası genişlemede olduğunu belirten Subway yöneticileri İngiltere, Almanya, Güney Kore, Hindistan, Çin ve Meksika'da 1000 civarı restoran açacak.

        FAST FOOD SEKTÖRÜNDE REKABET KIZIŞIYOR

        50 yıl önce kurulan ve çeşitli sandviçleriyle bilinen Subway modern restoran zincirlerinin ortaya çıkması ve başta McDonald's olmak üzere sektördeki rekabetin artmasıyla ABD içerisindeki satışlarını arttırmakta sorun yaşıyor.

        Süpermarket ve benzincilerin de hızlı sandviç tedariği konusundaki iştahlarının artması da Subway'in üzerindeki baskıyı arttırıyor.

        Subway satışları geçen yıl yüzde 4.4 düşerken, McDonald's yüzde 3.4 artış kaydetmişti.

        Müşteri trafiğini hızlandırmak için mönülerinde yeniliğe giden ve yeni bir sadakat programı başlatan ABD merkezli şirket, ödül sistemiyle 2 dolarlık indirim ve çeşitli promosyonlar vermeye ve bazı restoranlarını da modernize ederek siparişleri dokunmatik kiosklarla almaya başlamıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ