Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Süper Lig'in 'yaşlı' yıldızları! - HABERLER - Futbol Haberleri
        1

        AHMET HAMDİ GİRGİN | HABERTÜRK SPOR

        Süper Lig'e kariyerinin sonlarında gelen birçok yıldız, "Form geçici, klas kalıcıdır" sözünün ne kadar doğru olduğunu gösterdi.

        2

        Avrupa'nın en üst seviyedeki kulüplerinde uzun süre başarıyla forma giyen ardından 30'lu yaşlarda yolu ülkemize düşen hemen hemen bütün futbolcuların takımlarında iz bıraktığını söyleyebiliriz. O isimleri hatırlayacak olursak...

        3

        SAMUEL ETO'O: Yıllarca adı Türk takımlarıyla anıldıktan sonra Antalyaspor bombayı patlattı! Oktay Derelioğlu'nun Eto'o'nun en iyi zamanlarında oyuncunun Fenerbahçe'ye transfer olacağını iddia ettiği videoda kullandığı 'Eto'o bitmiş' sözü Türkiye'de bir deyime dönüşmüştü...

        4

        Kariyerinde yaşamadığı başarı, kazanmadığı kupa kalmayan Eto'o, 34 yaşındayken Antalyaspor'un futbolcusu oldu. İlk maçından itibaren, yaşına rağmen Türkiye için fazlasıyla iyi olduğunu gösterdi.

        5

        İlk sezonunda 31 maçta 20 gol, 6 asistle oynayınca İstanbul'un büyükleri gözünü yıllar sonra tekrar ona dikti. Eto'o, teknik direktör Yusuf Şimşek'in ayrılığının ardından bir süre teknik direktör - oyuncu olarak bile görev yaptı. İkinci sezonunda yine formunu sürdürdü. 30 maçta 18 gol ve 5 asist!

        6

        Her transfer döneminde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'la adı anıldı. Ancak bu transferler bir türlü gerçekleşmedi. 2017/2018 sezonunun ilk yarısını Antalya'da geçiren (15 maçta 6 gol, 3 asist) Eto'o, devre arasında sürpriz bir şekilde Konyaspor'a transfer oldu.

        7

        Konyaspor, Eto'o'nun Türkiye kariyerinin sonu oldu. 13 kez yeşil-beyazlı formayı giyen Kamerunlu, 6 gol atarken 1 de asist yaptı. Sezon sonunda Katar'dan gelen teklifi kabul ederek ülkemizden güzel hatıralarla ayrıldı.

        8

        DİDİER DROGBA: Chelsea'nin yükselişinde kilit isimlerden birisiydi. 8 sezon Maviler'de oynadıktan sonra 34 yaşındayken Galatasaray'a geldi. 1.5 sezon forma giydiği Cimbom'da 55 maçta 22 gol attı.

        9

        2 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Şampiyonlar Ligi'nde 1 çeyrek final, 1 de 2. tur gördü. Galatasaray'dan tekrar Chelsea'ye transfer oldu. Profesyonelliğiyle gençlere ders verdi!

        10

        GUTİ: 15 sezon Real Madrid'te oynadıktan sonra 2010/2011'de Beşiktaş'a transfer oldu. 34 yaşındayken Beşiktaş'a gelen Guti, 40 maç forma giydi. 12 gol attı, 6 da asist yaptı.

        11

        Siyah-beyazlı taraftarların sevgilisi olan İspanyol yıldız, ikinci sezonunda çok az forma giydi, ilk yarı sona ermeden takımdan ayrıldı.

        12

        ZAGO: Roma'da 4 yıl forma giyip 2002/2003'te Beşiktaş'a geldi. 33 yaşındayken siyah-beyazlı formayı giyen Brezilyalı savunmacı, siyah-beyazlıların 100. yıl şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

        13

        ROBERTO CARLOS: 11 sezonluk Real Madrid macerasının ardından 2007/2008'de Fenerbahçe'ye geldi. 34 yaşında sarı-lacivertlilere transfer olan Brezilyalı, 104 maçta forma giydi, 10 gol attı.

        14

        Dünyanın en önemli sol beklerinden biri olarak görülen Carlos, şampiyonluk göremedi ancak kulüp tarihin en büyük başarılarından olan Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline gelinmesinde büyük rol oynadı.

        15

        GHEORGHE HAGİ: Real Madrid ve Barcelona formaları giyen Hagi, 1996/1997 sezonunda Galatasaraylı oldu. 31 yaşındayken Cimbom'a gelen Rumen yıldız, 196 maçta 73 gol kaydetti.

        16

        Hagi, 1 UEFA Kupası, 1 Süper Kupa, 4 lig şampiyonluğu ve 2 Türkiye Kupası kazandı. Galatasaray tarihin en önemli futbolcuları arasına giren Hagi, takımının UEFA Kupası ve Süper Kupa kazanmasında büyük rol oynadı.

        17

        HARRY KEWELL: 8 sezon Leeds United, 5 sezon da Liverpool'da oynadıktan sonra 2008/2009'da Cimbom'a geldi. 30 yaşındayken Galatasaraylı olan Kewell, 89 maçta 34 gol kaydetti. Oz Büyücüsü lakaplı oyuncu, savunmada bile görev yaptı. Galatasaray'da 1 Süper Kupa kazandı.

        18

        PİERRE VAN HOOİJDONK: Attığı muhteşem frikiklerle efsaneleşen Pierre van Hooijdonk, 34 yaşındayken Feyenoord'tan Fenerbahçe'ye transfer oldu. 63 maçta 35 gol attı. Fenerbahçe'de geçirdiği 2 sezonda 2 lig şampiyonluğu yaşadı.

        19

        DİRK KUYT: Liverpool'da 6 sezon oynayan Kuyt, 2012/2013 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu. 32 yaşında sarı-lacivertli formayı sırtına geçiren Hollandalı, 130 maçta 37 gol attı.

        20

        1 lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa şampiyonluğu gördü. Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde yarı final oynamasında başrolde olan futbolculardan birisiydi.

        21

        PEPE: Porto'da başlayan kariyeri Real Madrid'de zirve yaptı. 10 yılda sayısız başarı kazanan Pepe, 2017'de Beşiktaşlı oldu. Siyah-beyazlıların rekor puanla Şampiyonlar Ligi grubundan çıktığı sezonda takıma liderlik etti.

        22

        BOSINGWA: Porto'da 5, Chelsea'de 4 sezon üst düzey futbol oynadı. 2013'te Trabzonspor'a transfer oldu. Gösterdiği mücadeleyle taraftarın sevgilisi oldu. 2015'te sözleşmesi feshedildi. Sezon sonunda tekrar bordo-mavili takıma döndü. 1 sezon daha oynayıp futbolu bıraktı. Çalışkanlığıyla ve karakteriyle gençlere örnek oldu.

        23

        Kulübün ekonomisi bozulunca yüksek maaşı nedeniyle fatura ona çıktı. 2018 Aralık ayında sessiz sedasız sözleşmesini feshedip Porto'nun yolunu tuttu.

        24

        VAN PERSIE: Listenin en tartışmalı ismi! Fenerbahçe taraftarlarının hafızasında daha çok yaşadığı sorunlarla kalsa da istatistikleriyle kalitesini ortaya koydu. Süper Lig'de 57 maçta 25 gol atarken 6 asist yaptı. Beklentileri tam anlamıyla karşılamadığı ise bir gerçek.

        25

        LUKAS PODOLSKI: Bayern, Arsenal ve Inter gibi takımlarda oynadıktan sonra 30 yaşında Galatasaray'a transfer oldu. Sarı-kırmızı formayla 2 sezonda 75 maçta oynarken 34 gol ve 18 asist gibi müthiş bir istatistik yakaladı. 1 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa gördü.

        26

        2017'de Japonya'ya transfer oldu. Devre arasında tekrar ülkemize döndü, bu sefer Antalyaspor formasıyla... 6 maçta 2 gol, 2 asistle başladı ve Antalya'nın ligde kalma mücadelesine büyük destek verdi.

        27

        MARIO GOMEZ: Uzun yıllar Stuttgart ve Bayern Münih formaları giyen Gomez, son 2 sezonunu geçirdiği Fiorentina'da neredeyse bitmiş durumdaydı. 2015'te Beşiktaş'a kiralandı. 33 maçta attığı 26 gol ve 6 asistle Beşiktaş'ı şampiyon yaptı. Sezon sonunda taraftarlar ona doyamadan gitti.

        28

        VAGNER LOVE: CSKA ve Milli Takım performansıyla adını duyuran Vagner Love, yaşadığı Çin ve Brezilya maceralarının ardından Ocak 2016'da tekrar Avrupa'nın önemli takımlarından Monaco ile kıtaya dönüş yaptı. Sezon sonunda ise ülkemize yolu düştü.

        29

        Alanyaspor'da 1.5 sezonda 44 maçta 34 gol ve 6 asistle coştu! 3 Büyükler'in transfer listesine girerken Ocak 2018'de 34 yaşındayken 3 milyon euro karşılığında Beşiktaş'a transfer oldu. 29 maçta 11 gol atsa da Beşiktaşlıların gözüne giremedi. 1 yıllık maceranın ardından sözleşmesi feshedildi.

        30

        ADRIANO: Sevilla ve Barcelona'da her zaman üst düzey performans gösterdi. La Liga'da 300'e yakın maça çıktı, kazanmadığı kupa kalmadı. 32 yaşındayken Beşiktaş'ın yolunu tuttu. Aynı performansını Türkiye'de sürdürdü.

        31

        Süper Lig'de 78 maça çıktı, verilen her görevi yaptı. Avrupa'daki başarılarda pay sahibi oldu. Karakteri, mücadelesi ve kalitesiyle keşke bütün transferler onun gibi olsa dedirtti.

        32

        KARİYERİNİ SÜRDÜRENLER

        ROBINHO: Kariyeri buraya sığmaz... Vagner Love'a benzer bir Türkiye kariyeri oldu. Sivasspor'a Ocak 2018'de geldi, Ocak 2019'da Başakşehir'e gitti. Sivasspor'da 1 yılda 30 maçta 12 gol atıp 5 asist yaptı. 2 milyon euro karşılığında transfer olduğu Başakşehir'de bekleneni veremedi.

        33

        SKRTEL: Uzun yıllar Liverpool'un vazgeçilmezi oldu. 2016'da 32 yaşındayken Fenerbahçeli oldu. 3 yıl boyunca takımın en iyilerinden birisiydi. Kupa kazanamadan ayrıldı. Kısa bir Atalanta macerasının ardından Başakşehir ile lige döndü. İstikrarlı performansını sürdürüyor.

        34

        CLICHY: Arsenal ve Manchester City formasıyla yıllarca Premier Lig'de mücadele etti, büyük bir sürprizle Başakşehir'e transfer oldu. 3 Premier Lig şampiyonluğu madalyası olan Fransız yıldız, başarılı performansıyla başta Fenerbahçe olmak üzere 3 büyüklerin listesine girdi.

        35

        FALCAO: Galatasaray'a transfer süreci çok konuşuldu. Sezonun ilk yarısında bekleneni veremese de ikinci yarıda açıldı. Ne kadar kaliteli bir golcü olduğunu gösterdi. Galatasaray'ın 20 yıl sonra Fenerbahçe'yi yendiği maç yıllar sonra konuşulurken akıllara onun adı gelecek.

        36

        Verilere baktığımızda en dikkat çekici noktalardan birisi takımlarımızın Avrupa kupalarında başarılı olduğu sezonlarda bu futbolcuların önderlik yapması. Galatasaray'ın UEFA Kupası ve Süper Kupa şampiyonluğunda Hagi, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadığı kadroda Drogba vardı. Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'nda yarı final oynadığı sezon takımın en başarılı futbolcularından birisi Kuyt'tı.

        37

        Transferleri gerçekleşmeden önce, "Kariyeri bitti, para kazanıp yatmaya geliyor" denilen bu yıldızlar, sportif başarının yanında kulüplerin forma satışlarında, sponsorluk anlaşmalarında ve isimlerinin dünyada duyulması konusunda da iş yaptılar.

        38

        NOT: Popescu (28), Sneijder (28), Anelka (26) gibi isimler 30 yaşından önce transfer oldukları için yazıda yer almadılar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ