Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Taşeron kadroda son durum ne? Taşeron işçi ile ilgili son gelişmeler - İş-Yaşam Haberleri

        Taşerona kadroda son durum ne? Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taşeron işçilerin kadroya alınacağı müjdesinin ardından hükümetin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Taşeron işçiler ise taşerona kadroda son durumun ne olduğu konusunda bilgi almak istiyor. Taşerona kadro ne zaman verilecek? Taşerona kadroda son durum ne? İşte taşeron işçi ile ilgili son gelişmeler...

        Yaklaşık 850 bin taşeron işçiyi ilgilendiren taşerona kadro düzenlemesine son şeklinin verilmesiyle ilgili hükmetin çalışmaları sürüyor. Kaumda taşeron olarak bilinen alt işveren işçileriyle ilgili düzenlemenin en kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edilmesi planlanırken, ilgili bakanların Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yeniden bir araya gelmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

        TAŞERONA KADRODA YAŞ VE EĞİTİM SEVİYESİ ŞARTI ARANMIYOR

        Düzenlemenin kamuoyuyla paylaşılan ayrıntılarına göre, söz konusu kadro fırsatı, merkezi yönetim kapsamındaki genel bütçe ile düzenlenen kurum ve kuruluşlardaki tüm taşeron işçileri ilgilendiriyor.

        Yaş ve eğitim seviyesi şartının aranmadığı düzenlemeden yararlanmak isteyen taşeron işçilerin, öncelikle çalıştıkları kurumlara başvurmaları gerekecek.

        Başvuruların ardından yapacakları işle ilgili bir sınava tabi tutulacak işçilerden sınavda başarılı olanlar, güvenlik soruşturmasının ardından bulundukları iş yerlerinde kadrolu çalışmaya başlayacak.

        REKLAM

        BAKAN SARIEROĞLU'NDAN TAŞERON AÇIKLAMASI

        Bakan Sarıeroğlu, AK Parti Grup Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Sarıeroğlu, taşeron ile ilgili çalışma hakkında, "Merkezi bütçe ile düzenlenen kamu kurum ve kuruluşlarındaki 450 bin taşeron kardeşimize tam kadro veriyoruz. Şartsız, ne sözleşmeli ne geçici ne önünde tekrar ek sözleşme ne ÖSP tamamı tam kadro almış durumda.

        REKLAM

        Belediye ve İl Özel İdareleri'nde çalışan taşeron kardeşlerimiz içinde, aradan taşeron firmaları kaldırıyoruz ve Belediyelerin iştiraklerinde, iktisadi teşekküllerinde istihdamlarını sağlıyoruz. İştiraklerin daimi işçi statüsünde olacaklar. 4C statüsündeki kardeşlerimizin talebi de 4B statüsüne geçmekti. Onları 4B statüsüne geçiriyoruz.

        Mevsimlik geçici işçilerimiz var. Onlarında yıllardır talepleri vardı. 5 ay 29 gün çalışıyorlardı. Onların çalışma sürelerini en fazla limit olan 4 aya kadar uzatma imkanı getirdik. Toplamda 900 bin işçilerimizi ilgilendiren gerçekten önemli bir çalışma" değerlendirmesini yaptı.

        HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BEKİR BOZDAĞ'DAN TAŞERON AÇIKLAMASI

        Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında taşeronla ilgili düzenleme konusundaki bir soru üzerine, "Şu anda yapılan taslak çalışmaya göre merkezi yönetimde genel ve özel bütçe kapsamında olan idareler ile denetleyici ve düzenleyici kurumlar da çalışanlar bunlar sürekli kadroya alınıyorlar. Yani kadrolu işçi durumuna geçiyorlar. Ayrıca özel idare ve belediyelerde çalışanlar ise yerel yönetimler diyelim özel idarelerin ve belediyelerin bünyesinde kurulacak iktisadi teşekküller bünyesinde çalıştırılacaklar.

        REKLAM

        Dolayısıyla onlar da onun bünyesi içerisinde bir kadrolu çalışma imkanı elde etmiş olacaklar. Bu yaklaşık 950 bin kişiye tekabül ediyor. Ayrıca mevsimlik işçiler var şu anda. 5 ay 29 gün çalışıyorlar. Bu mevsimlik işçilerin 9 aya kadar çalışmasına imkan getiriyor. Bu büyük bir iyileştirme onlar için. Bir de 4C'li olarak bildiğimiz çalışanlarımız var. 4C'li olarak çalışanlarımızın tamamı da 4B'ye alınıyor ve 4C'li çalışmaya son verilmiş oluyor. Bu demin de ifade ettiğim gibi yaklaşık 950 bin kişiyi ilgilendiriyor. 4 Aralık'ta çalışan herkesi kapsıyor bu.

        4 Aralık itibarıyla çalışan, açıklandığı gün çalışan herkesi kapsıyor. İzinde varsa izindekini de, askerde varsa askerdekini de kapsadığı gibi, eğitim şartına bakılmayacak, yaş şartına bakılmayacak asıl iş yardımcı iş ayrımına bakılmayacak. 4 Aralık günü işte olan herkes daha sonra çıkarılmış olması bile bunu değiştirmiyor, 4 Aralık günü işte olan herkes bundan yararlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde taşeron da ve alt işveren de çalışan işçiler de bundan yararlanacak. Onlar da daimi işçi kadrosuna geçmiş olacak" cevabını verdi.

        1- DÜZENLEMEDEN KAÇ KİŞİ YARARLANACAK?

        Merkezi yönetim kapsamındaki genel bütçeli idareler, üniversiteler, hastaneler ve üst kurullarda çalışan 450 bin kişi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/D maddesi kapsamına (işçi kadrosuna) alınacak. Belediyelerde çalışan 400 bin kişi belediyelerin kuracağı yeni iktisadi teşekküllerde işçi olarak istihdam edilecek. 4C kapsamındaki 24 bin kişi 4B kadrosuna alınacak, Mevsimlik çalışan 25 bin dolayındaki işçinin çalışma süresi uzatılacak.

        REKLAM

        2- KİT’LERDE ÇALIŞAN İŞÇİLERE KADRO OLACAK MI?

        KİT’lerde taşerona bağlı olarak çalışan işçilerin kadroya alınması konusunda Maliye Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu işçilerin durumu, bu çalışma sonucu belirlenecek.

        3- MEVSİMLİK İŞÇİ KISMINDAN KİMLER YARARLANACAK?

        ÇAY-KUR, Şeker Fabrikaları, Orman Genel Müdürlüğü gibi kuruluşlarda dönemsel olarak çalışan işçiler yararlanacak. Halen 5 ay 29 güne kadar istihdam edilen bu işçiler, 9 ay 29 güne kadar çalıştırılabilecek.

        4- 4/C KAPSAMINDA OLAN İŞÇİLERİN DURUMU NE?

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), TBMM gibi kurumlarda çalıştırılan veya özelleştirme sonrası işsiz kaldıkları için 4/C statüsünde çalıştırılan kişiler (Yaklaşık 23 bin kişi) 4/B statüsünde “sözleşmeli memur” kadrosuna alınacak.

        REKLAM

        5- TAŞERON İÇİN SÖZLEŞME SÜRESİ OLACAK MI?

        Daha önce Meclis’e sunulan yasa tasarısında taşeron işçilerin 3 yıllık sözleşmeli olarak istihdamı öngörüldü. Yeni düzenlemede, 1 yıl, 3 yıl gibi sözleşme süreleri olmayacak.

        6- KADROYA ALINMADA KRİTER OLACAK MI?

        Kadroya alınacak taşeron işçiler için eğitim, yaş, asıl iş-yardımcı iş gibi kriter olmayacak.

        7- EMEKLİ OLUP DA TAŞERONA BAĞLI ÇALIŞANLAR KADROYA ALINACAK MI?

        Emekli maaşı alanların kamuda çalışması yasak. Bu nedenle, halen hem emekli aylığı alan hem de taşerona bağlı olarak çalışan kişiler kadroya alınmayacak.

        8- EMEKLİLİK YAŞINI DOLDURMAYA KISA SÜRE KALANLARIN DURUMU NE OLACAK?

        Emekliliğine, 1 yıl, 2 yıl gibi kısa süre kalanlar emeklilik yaşını dolduruncaya kadar kamuda çalışmaya devam edecek.

        9- EMEKLİLİK YAŞINI DOLDURMUŞ AMA PRİMİ YETERSİZ OLAN İŞÇİLER KADROYA ALINACAK MI?

        REKLAM

        Bu durumdaki işçiler de prim günlerini tamamlayarak emeklilik hakkını alıncaya kadar çalışmak üzere kadroya alınacak.

        10- SÖZLEŞMESİ ASKIDA OLAN TAŞERON İŞÇİLER KADRO HAKKINDAN YARARLANACAK MI?

        Doğum iznine ayrılan, hastalandığı için rapor kullanan, askere giden ve bu nedenle sözleşmesi “askıda” olan kişiler, izinden veya askerden döndüklerinde kadroya alınacak.

        11- ASIL İŞİ YAPANLAR NASIL İSTİHDAM EDİLECEK?

        Hastanelerde hemşire, laborant, teknisyen gibi hizmetlerde çalışanların da işçi kadrosuna alınacağı belirtiliyor. Bu konuda Meclis’teki görüşmeler esnasında farklı bir çözüm beklentisi bulunuyor.

        12- KADROYA ALINANLARIN ÜCRETLERİNDE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

        Taşeron işçiler için bir süredir toplu sözleşmeler imzalanıyor. Taşeron işçiler kadroya alındıklarında, sözleşme süresinin bitimine kadar aynı ücreti almaya devam edecekler.

        13- KADROYA ALINAN İŞÇİLERE İKRAMİYE Mİ VERİLECEK?

        REKLAM

        Sürekli işçi kadrosundakilerde olduğu gibi kadroya alınacak taşeron işçilere de yılda 2 defa 26’şar günlük ücret tutarında “tediye” adı altında ikramiye ödenecek.

        14- YILLIK İZİN HAKLARI NEYE GÖRE BELİRLENECEK?

        İşçilerin yıllık izinleri çalışma sürelerine göre belirleniyor. Kadroya alınan taşeron işçilerin yıllık izin süreleri belirlenirken, en çok çalıştıkları işyerindeki kıdemleri esas alınacak.

        15- TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA ALINMASI DEVLETE İLAVE YÜK GETİRECEK Mİ?

        Hayır. Devlet taşeron işçileri istihdam ederken onların ücretlerine ilave olarak “alt işveren” durumundaki firmalara işçi ücreti başına yüzde 20-30 gibi oranlarda fazla para ödüyor. Taşeron işverenlere yapılan bu ödemeler sona ereceği için devletin yükünün azalması söz konusu.

        16- TAŞERON İŞÇİLER NE ZAMAN KADROYA ALINACAK?

        TBMM Genel Kurulu’nda gelecek hafta başlayacak bütçe görüşmelerinin ardından taşeronla ilgili yasa çıkartılacak. Yasa Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdikten sonra kadroya alım için 3 ay süre tanınacak.

        REKLAM

        17- DAVA AÇAN İŞÇİLERİN DURUMU NE OLACAK?

        Karayolları Genel Müdürlüğü başta olmak üzere bazı kurumlarda “asıl” işi yaptıkları gerekçesiyle kadroya alınmak amacıyla geçmişte dava açanların kadroya alınabilmek için, davalarından feragat etmeleri istenecek.

        18- SINAV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI TÜM İŞÇİLER İÇİN UYGULANACAK MI?

        Kamuya personel alımındaki prosedür gereği kadroya alınacak işçiler güvenlik soruşturmasından geçecek. Yasadışı örgütlerle bağlantısı tespit edilenler kadroya alınmayacak. İşçiler, şu an çalıştıkları kurumlar tarafından, yaptıkları işlere göre sınavdan geçirilecek.

        19- İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARI VE ÖDENMEMİŞ ÜCRETLERİ ÖDENECEK Mİ?

        Taşerona bağlı işçilerin geçmiş yıllara ilişkin kıdem tazminatı ve ödenmemiş ücretleri taşeron firmaların sorumluluğunda. Ancak, daha önce çıkartılan yasa gereği, taşeron firmalar tarafından ödenmeyen kıdem tazminatı ve ücretlerden asıl işveren de sorumlu bulunuyor. 4857 sayılı kanunun 2. Ve 3. Maddelerinde düzenlenen asıl işveren- alt işveren ilişkilerine ilişkin maddelerde haklarının kısıtlanamayacağı belirtilerek ayrıca, ‘alt işverenin işçileri başlangıçtan itibaren asıl işverenin işçileri sayılır’ deniyor. Dolayısıyla bu konuda hak kaybı yaşanması beklenmiyor.

        REKLAM

        20- KADROYA ALINAN TAŞERON İŞÇİLER HANGİ STATÜDE EMEKLİ OLACAK?

        Taşerona bağlı çalışanlar Devlet Memurları Kanunu’nun 4/D maddesine bağlı olarak “sürekli işçi” kadrosunda istihdam edilecek. Bu nedenle, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 4/a maddesi uyarınca “işçi” statüsünde emekli olacak.

        4/C'LİLERİN HEM GELİRLERİ ARTACAK HEM DE ÖZLÜK HAKLARI GENİŞLEYECEK

        Taşeron işçilerin yanı sıra şeker fabrikaları ile orman işlerinde mevsimlik olarak çalışan yaklaşık 25 bin kişiye de müjdeli haber verildi. Mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek.

        Bununla birlikte, kamuda 4/C statüsünde çalışanlar 4/B (sözleşmeli memur) kadrosuna alınacak. Bu statü değişikliğiyle 23 bine yakın çalışanın hem gelirleri artacak hem de özlük hakları genişleyecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ