Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Taşerona kadro verilecek mi? Başbakan'dan heyecanlandıran açıklama! - İş-Yaşam Haberleri

        Yurt genelinde çeşitli sektörlerde taşeron işçi olarak çalışan taşeron işçileri, kadrolu pozisyonda çalışabilmek için büyük heyecanla ve umutla hükümetten gelecek olan taşerona kadro müjdesini bekliyor. İnternet üzerinde "taşerona kadro verilecek mi?" ve "taşerona kadroda son durum" aramalarını yapan milyonlarca taşeron işçisi, taşerona kadro verilip verilmeyeceğini araştırıyor. İşte taşerona kadro konusundaki son gelişmeler...

        TAŞERONA KADRO VERİLECEK Mİ?

        Son zamanların en çok merak edilen konularından olan taşerona kadro konusu, milyonlarca işçi tarafından yakından takip ediliyor. Taşerona kadroda son durumu merak eden ve yetkililerden yapılan açıklamaları titizlikle takip eden taşeron işçileri, internet üzerinde "taşerona kadroda son durum" ve "taşerona kadro verilecek mi?" araştırmasını yapıyor. İşte taşerona kadro konusunda yaşanan son gelişmeler ve taşerona kadroda son durum...

        BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: "YENİ SENEDEN İTİBAREN TAŞERON MEVZUSU BİTMİŞ OLUYOR"

        AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, taşerona kadro verilmesi konusunda yaptığı açıklamada "O iş bitti tamam, eli kulağında. Bugün yarın devreye girecek. Yeni seneden itibaren artık bu taşeron mevzusu bitmiş oluyor." ifadelerini kullandı.

        BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ'DAN TAŞERON AÇIKLAMASI

        Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapanBaşbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, taşerona kadro verilmesi konusuna da değindi. Bozdağ, yaptığı açıklamada: "Taşeron işçilerle alakalı hazırlıklar son noktaya geldi. Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi yıl sonu veya yeni yıl başında bu konu Parlamentonun gündeminde yer alacaktır. Yarın Sayın Başbakanımız grup toplantısında engelli vatandaşlarımızla ilgili önemli açıklamalarda bulunacak." dedi.

        REKLAM

        ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI SARIEROĞLU'NDAN TAŞERON AÇIKLAMASI

        Çalışmave Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, geçtiğimiz gün Türkiye İhracatçılar Meclisi Tarafından düzenlenen "Türkiye İhracat Haftası" programına katıldı. Sarıeroğlu, taşerona kadro verilmesi konusunda, "Çok güncel bir konu, taşeron konusu. Sayın Başbakanımız da grup toplantısında ifade etti. Kamu boyutu ile alakalı olarak inşallah yakın zaman içerisinde, bu sene bitmeden bu konuyla ilgili bir aşama kaydetmiş olacağız." dedi.

        KILIÇDAROĞLU: "EN GEÇ 1 YIL İÇİNDE TAŞERON İŞÇİ SORUNU ÇÖZÜLECEKTİR"

        Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi açılışı ve hizmete giren projelerinin tanıtımı töreninde konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamalarda taşeron konusuna da değindi. Kılıçdaroğlu, taşerona kadro konusunda yaptığı açıklamada "Taşeron işi sorununu Türkiye'nin gündemine ilk kez getiren Cumhuriyet Halk Partisidir. Çünkü biz emeğe inanırız alın terine inanırız çalışana üretene inanırız. Çalışan ve üreten bir Türkiye'ye inanırız. Onlar söz verdiler yerine getiremiyorlar. Sürekli tarihi erteliyorlar. Hiç meraklanmayın bize yetki verdiğiniz zaman göreceksiniz ki en geç 1 yıl içinde taşeron işçi sorunu çözülecektir. Diğer sendikalı işçilerin kavuştuğu bütün haklara siz de kavuşmuş olacaksınız." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        "TAŞERON SORUNU BU YILIN SONUNDA ÇÖZÜME KAVUŞACAK"

        Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Toruntay, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Taşeron sorununun yıl sonunda çözüme kavuşacağını belirten Başkan Toruntay, "Taşeron sorununun çözümü için ilk girişimi Hak-İş Konfederasyonumuz yaptı. Dört yıl önce bu sorunun çözümü için bir yola çıktık ve hükümet yetkililerimizle yapmış olduğumuz görüşmelerde bu uygulamanın yanlış olduğunu ifade ettik.

        HAK-İŞ Konfederasyonumuzun bugün 600 bine yakın üyesi var ama bu üyelerin 350 bine yakını taşeron. Diğer konfederasyonlarda bu kadar taşeron yok. Bu yüzden taşeron sorunu ile ilgili tüm faaliyetleri biz yaptık. Diğer konfederasyonlar da kalkıp bize, bunlar hükümetin yandaşı gidiyorlar çalışanları üye yapıyorlar diyor. Öyle bir şey yok. Artık Ankara'da masa başında oturmakla sendikacılık yapılmıyor. Sahada olup, çalışanlarla yan yana olmak gerekiyor. Yoksa hiçbir üyemiz bizim kaşımıza gözümüze vurulup üye olmuyor. Sorunumuzu, sıkıntımızı HAK-İŞ çözer diyorlar ve üye oluyorlar" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Taşeron konusunu ilk kez HAK-İŞ olarak kendilerinin gündeme getirdiğinin altını çizen Toruntay, "Bu sorunu biz dillendirdik ve inşallah biz çözeceğiz. Biz, son zamanlarda verdiğimiz her demeçte, katıldığımız her toplantıda bu sorunun yılbaşına kadar çözülmesi gerektiğini ifade ettik. Sayın Başbakanımız da Salı günü gerçekleştirilen grup toplantısında bu işin bittiğini söyledi. İnanıyorum ki, geçmişte önerilen sistemden daha iyi bir sistem olacak.

        Geçmişteki önerileri biz kabul etmemiştik zaten. Şu an 1 milyon civarında taşeron olarak çalışan arkadaşımız var. Bu sorun bu ayın sonuna kadar çözülecektir, çünkü bütçe görüşmelerinde yer alması gerekiyor. Bizler debu sorunun çözümü için gereken katkıyı vermeye hazırız" açıklamasında bulundu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ