Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Taşerona kadroda beklenen gün geliyor! Başbakan tarih verdi! - İş-Yaşam Haberleri

        Taşeron işçi olarak çalışan milyonlarca vatandaş, son günlerin en gzöde konularından olan taşerona kadro konusunu yakından takip ediyor. İnternet üzerinde de sık sık "taşerona kadroda son durum" aramasını yaparak gündemi takip eden vatandaşlar, dört gözle hükümetten yapılacak olan taşeron açıklamasını bekliyor. Son olarak Başbakan Binali Yıldırım, taşerona kadro verilmesi konusunda açıklama yapmış ve taşerona kadro probleminin yakın bir tarihte çözüleceğini belirtmişti. İşte taşerona kadro konusunda yaşanan son gelişmeler...

        TAŞERONA KADRODA SON DURUM: BAŞBAKAN O TARİHİ İŞARET ETTİ

        Farklı sektörlerde taşeron pozisyonunda çalışan ve kadro bekleyen milyonlarca işçi, hükümetten yapılacak olan taşerona kadro açıklamasını bekliyor. Son günlerde yaşanan gelişmelerle umutlanan taşeron işçileri, internet üzerinde sık sık "taşerona kadroda son durum" ve " taşerona kadro verilecek mi?" aramalarını yapıyor. İşte taşerona kadroda son gelişmeler ve yapılan açıklamalar...

        BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN TAŞERON AÇIKLAMASI

        Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında son günlerde gündemde olan ve milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren taşerona kadro konusunda da açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "O iş bitti tamam, eli kulağında. Bugün yarın devreye girecek. Yeni seneden itibaren artık bu taşeron mevzusu bitmiş oluyor." dedi.

        BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ'DAN TAŞERON AÇIKLAMASI

        Bozdağ, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: "Taşeron işçilerle alakalı hazırlıklar son noktaya geldi. Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi yıl sonu veya yeni yıl başında bu konu Parlamentonun gündeminde yer alacaktır." dedi.

        CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN TAŞERON AÇIKLAMASI

        Kılıçdaroğlu, Uzunköprü Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışı ile temel atma törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Uzunköprü Belediyesi'nin projelerini tanıtan kısa film gösterildi. Kemal Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada taşeronsorununa dadeğindi.

        REKLAM

        Kılıçdaroğlu,konuşmasını şöyle sürdürdü:"Taşeronişçi sorununu Türkiye'nin gündemine ilk kez getiren parti CHP'dir. Çünkü biz emeğe, alın terine, çalışana, üretene inanırız. Çalışan ve üreten bir Türkiye'ye inanırız. Onlar söz verdiler yerine getiremiyorlar, sürekli tarihi erteliyorlar.

        Hiç meraklanmayın, bize yetki verdiğiniz zaman göreceksiniz ki en geç bir yıl içinde taşeron işçi sorunu çözülecektir. Diğer sendikalı işçilerin kavuştuğu bütün haklara sizler de kavuşmuş olacaksınız. Çünkü biz Ecevit'in kültüründen geliyoruz. Ne demişti Ecevit? 'Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen.' Aynı şeyi, aynı ideali, aynı hedefi sürdürüyoruz. İnsanca, hakça bir düzeni bu ülkeye getireceğiz.

        ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI SARIEROĞLU'NDAN TAŞERON AÇIKLAMASI

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu,taşeronişçiler konusuna değinirken, şu görüşleri dile getirdi:

        "Kamu boyutuyla alakalı olarak inşallah yakın zamanda, bu sene bitmeden, bu konuyla ilgili bir aşama kaydetmiş olacağız. Engelli kardeşlerimizin atanma talepleri vardı, 'üçüncü atama' diye... Göreve geldik, ikinci atamalarını gerçekleştirdik. Ancak bazı teknik kısıtlar... Orada da bir eşleşme sorunumuz vardı, rakamımız kısıtlı olmuştu.

        REKLAM

        Son Bakanlar Kurulu sunumumuz sonrası engelli kardeşlerimize 5 binlik ek, engelli kardeşlerimize atama imkanı oluşturduk. Yarısını 2018'in ilk çeyreğinde, yarısını 2018'in son çeyreğinde gerçekleştireceğiz. İlk çeyrekte üçüncü atamayı gerçekleştiriyor olacağız."

        İZMİT BELEDİYESİ'NDEN TAŞERONA KADRO MÜJDESİ

        İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında gerçekleştirilen İzmit Belediyesi meclis toplantısında 22 madde görüşülerek karara bağlanırken belediye bünyesinde çalışan taşeron işçilere kadro müjdesi verildi.

        İzmit Belediyesi'nin Kasım ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gündemdeki 22 maddenin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında taşeron işçilerini sevindirecek kadro müjdesi verildi. Toplantıda konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "İzmit Belediyesi kuruşunu boşa harcamaz. Taşeronların yaptıkları işi yüzde 100 belediyemizin yapabilmesi için çalışıyoruz. Bu yılın sonunda yüzde 100'ü belediye şirketlerine geçmiş olacak. Çünkü işlem hacmi ona göre büyümüş oluyor. Buna çalışıyoruz. Hükümetimizin yaptığı çalışma var. Ocak ayından itibaren taşeronlarımızı şirketlerimize aldıktan sonra sendikalaştıracağız" şeklinde konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ