Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Tiyatro sanatçısı Dilek Türker için özel hediye
        1

        Tuna Kiremitçi’nin 17 dile çevrilmiş “Dualar Kalıcıdır” romanından uyarlanan tiyatro oyunu “Aşk Kalıcıdır”, Dilek Türker’in usta oyunculuğuyla sahneye taşındı. Tiyatro Ayna tarafından, Hakan Altıner yönetmenliğinde sahnelenen oyunda Damla Cercisoğlu ve Aslıhan İşcan yer aldı.

        2

        Habertürk'ten Akif Yaman'ın haberine göre, 2019 tiyatro sezonunda seyirciyle buluşmaya devam edecek olan “Aşk Kalıcıdır” oyunu, İkinci Dünya Savaşı sırasında İstanbul’a sığınarak hayatta kalmış Viyanalı bir Yahudi olan Rosella Galante ile kendi yolunu bulmaya çalışan Pelin adlı bir genç kızın dostluğunu ve hayatlarının kesişmesini konu alıyor.

        3

        Hakan Altıner’in yönettiği “Aşk Kalıcıdır”da ışık tasarımı Nejat Karaorman’a, efekt tasarımı Metin Hoşgül’e, dekor tasarımı ise Cihan Aşar’a ait. Birçok ödüle sahip olan, tiyatroya 55 yılını veren devlet sanatçısı Dilek Türker’e sahne öncesi büyük bir sürpriz yapıldı.

        4

        Kadından aldığı ilhamı bir “Tanrıça”nın ismiyle markalaştıran Dione Diamond, tiyatro sanatçısı Türker için özel olarak tasarladığı safir taşlı yüzüğü “Aşk Kalıcıdır” oyununun prömiyer gecesinde Ceren Arat takdim etti. Duygularını basın mensuplarıyla paylaşan Türker, “Aşk Kalıcıdır” ve ben bu yüzüğe büyük bir aşk duydum.

        5

        Bu güzel ve özel hediye için çok teşekkür ederim. Hayatımda aldığım en özel armağanlardan biri. Ayrıca bu muhteşem yüzüğü sahnede almak benim için çok önemli ve anlamlı. “Aşk Kalıcıdır” oyunu için yönetmenimiz Hakan Altıner ve oyuncu arkadaşlarım Damla Cercisoğlu ve Aslıhan İşcan’la birlikte çok çalıştık çok emek verdik diye konuştu.

        6

        Birçok ödüle sahip olan, tiyatroya 55 yılını veren devlet sanatçısı Dilek Türker Dione
        Butik bir anlayışla misafirlerine hayal ettiği ışıltıyı tasarımlarına yansıtan Dione Diamond, modern ve zarif çizgilerle “zamansız” mücevherler yaratıyor.