Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Tomasz Nadolski: Her gün aynada gördüğüm bu çocuktan nefret ediyorum
        1

        O, dünyanın en zor hastalıklarından birinden muzdarip. 25 yaşındaki Tomasz Nadolski, aslında bir yetişkin ama Fabry hastalığı adı verilen hastalık yüzünden küçük bir çocuk gibi görünüyor.

        2

        İngiliz gazete Daily Mail'de yer alan habere göre; Polonyalı Nadolski, hastalığı yüzünden adeta 12 yaşındaki bir çocuk gibi görünüyor.

        3

        Göz yaşlarını tutamayan Nadolski, "25 yaşındayım ve yaşımdaki bir erkek gibi görünmek isterdim. Her gün aynada gördüğüm bu erkek çocuğundan nefret ediyorum, çünkü ben değilim" dedi.

        4

        Nadolski'nin sorunları yedi yaşındayken başladı ve yediği her yemekten sonra kusuyordu, karnında, ellerinde ve ayaklarında ağrılar hissetmeye başladı.

        5

        Uzun bir süre boyunca, doktorlar Tomasz'ın hastalığının ne olduğunu anlayamadı. Hatta talihsiz çocuğun probleminin fiziksel değil zihinsel olduğunu düşünüyorlardı.

        6

        Nadolski, "Ailem doktorlara inanıyor ve daha çok yemek yemem gerektiğini düşünüyorlardı. Evdeyken, sadece odamda oturuyorum ve zamanımı yalnız geçiriyorum. Kendimi yalnız hissediyorum, ailemin desteğinden yoksunum. Hastalık, aile ilişkilerimizi yok etti. Çok uzun zamandır kendimi yalnız hissediyorum" dedi.