Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Töre korkusuyla cinayet yalanı

        Evden kaçan 27 yaşındaki genç kadın, polis tarafından bulununca ailesine teslim edileceği ve töre cinayetine kurban gideceği korkusuyla "Bana tecavüz eden bir kişiyi öldürdüm. Bu yüzden kaçıyorum" diye yalan attı. Yapılan araştırmada böyle bir cinayetin işlenmediğini belirleyen polisin gözaltına aldığı genç kız, "suç uydurmak"tan çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı.

        HACI SELAMOĞLU / DENİZLİ / AJANS HABERTÜRK

        Denizli'de yaklaşık 4 ay önce kocası tarafından kayıp olarak bildirilen Rukiye Gök (27), polis tarafından Afyonkarahisar'da yakalanınca ailesine teslim edileceği korkusuyla Denizli'de cinayet işlediğini söyledi. Bunun üzerine Denizli'ye getirilen, ancak yapılan incelemede, cinayet işlemediği tespit edilen Rukiye Gök hakkında suç uydurmaktan işlem yapıldı. Denizli'de yaklaşık 4 ay önce oturdukları Sevindik Mahallesi'ndeki evini terk eden Rukiye Gök için eşi İ.G. polise kayıp ihbarında bulundu. Polis, Rukiye Gök'ün bilgilerini alarak, kayıp kişiler listesine ekledi. Geçen hafta Afyonkarahisar polisinin yaptığı bir uygulamada Rukiye Gök'ün kimlik bilgileri kontrol edilince, kayıp olarak arandığı belirlendi. Bunun üzerine polisin kendisini eve götüreceği, daha sonra ailesi tarafından evden kaçtığı için öldürüleceği korkusuna kapılan Rukiye Gök, Denizli'de cinayet işlediğini bu nedenle kaçtığını söyledi.

        Afyonkarahisar polisi Rukiye Gök'ü gözaltına alarak Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne teslim etti. Rukiye Gök, polise verdiği ifadesinde, bir süre önce kendisine tanımadığı bir kişinin tecavüz ettiğini, o kişiyi bıçakla öldürerek cesedini gömdüğünü anlattı. Yapılan incelemede ise böyle bir cinayetin gerçekleşmediği, Rukiye Gök'ün evine geri dönmemek için suç uydurduğu belirlendi. Daha sonra evine geri dönmemek için bu yalanı uydurduğunu itiraf eden Rukiye Gök, ifadesinin alınmasının ardından mahkemeye çıkarıldı. Suç uydurmaktan hakkında işlem yapılan Rukiye G, mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ