Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Cem Garipoğlu annesini de kandırmış

        GÖKAY USANMAZ / CANAN İSPİR / AHT

        Interpol tarafından 'difüzyon' kararıyla 186 ülkede aranan Cem Garipoğlu, yaklaşık 5 ay önce annesinin kartını alıp şifresini arkadaşı T.Y.'ye söyledi ve "Annemin kartından parayı sen çek. Benim işim var" diyerek toplam 4 bin 750 TL para çektirdi.

        Cem'in annesi Tülay Makbule Garipoğlu'nun durumu anlaması üzerine suç, Cem'in çekilen parayı birlikte harcadığı T.Y.'nin üzerine kaldı.

        Tülay Makbule Garipoğlu, geçtiğimiz senenin Aralık ayında Bahçeşehir Jandarma Karakolu'na giderek, oğlunun en yakın arkadaşı olan ve sık sık eve gelip kalan T.Y.'nin kendisinin rızası dışında kredi kartını alarak çeşitli tarihlerde çekim yaptığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

        'BİRLİKTE HARCADIK'

        Anne Garipoğlu; kredi kartının ekstresinde yer alan 29 Ekim 2008'de 1.000 TL., 5 Aralık 2008'de 750 TL, 11 Aralık 2008'de 650 TL, 12 Aralık 2008'de 450 TL, 14 Aralık 2008'de 900 TL ve son olarak 16 Aralık 2008'de ise 1.000 TL olmak üzere toplam 4.750 TL tutarındaki harcamanın kendisine ait olmadığını iddia etti. Yapılan şikayet üzerine Bahçeşehir Jandarma Ekipleri tarafından gözaltına alınan T.Y., çıkarıldığı Büyükçekmece Sulh Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadesinde, "Banka kartı şifresini bana Cem verdi. 'Benim işim var sen çek gel' dedi. Bankadan çektiğim paraları Cem'le birlikte harcadım. Annesi para çektiğimizi öğrenince suçu bana attı. Cem'in annesi ise parayı ödememi, aksi halde durumu anneme söyleyeceğini söyledi. Parayı ödemem için de telefonumu elimden aldı. Bu paranın 1.500 TL'sini ödedim. Paranın kalan kısmını ödeyemeyince durumu anneme anlattım. İkimizin annesi konuşup anlaştılar. Cem'in annesi bize bir hafta süre verdi. Parayı maddi imkansızlıklarımız yüzünden ödeyemeyince hakkımda suç duyurusunda bulundular" dedi.

        İfadesinin ardından T.Y. 'denetimli serbestlik tedbiri' kararı verilerek serbest bırakılırken, konuyla ilgili olarak Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

        HAPSİ İSTENİYOR

        Yapılan ekstre incelemelerinde şikayetçi Tülay Makbule Garipoğlu'na ait kredi kartının çeşitli tarihlerde bir kısmı nakit çekim bir kısmı ise alışverişte olmak üzere toplam 4 bin 750 TL'lik kısmının kullanıldığı tespit edildi. Savcılığın yürüttüğü soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Cem Garipoğlu 'mağdur' annesi ise 'şikayetçi' sıfatıyla yer aldı. Bakırköy 5. Çocuk Mahkemesi'nde açılan 17 yaşındaki şüpheli T.Y. hakkında TCK'nın 245. maddesi gereğince 'kredi kartının kötüye kullanılması' suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Suçun işlendiği tarihte yaşının 18'den küçük olması nedeniyle cezası yarı oranda indirilmesi istenen T.Y. önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

        Garipoğlu'nun lükse düşkünlüğü

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ