Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam AKIL TUTULMASI

        Geyve Belediye Başkanlığı, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için geçen pazar günü toplu sünnet şöleni düzenledi. Sünnet için belediyeye, ilçeye bağlı köylerden 47 yardıma muhtaç aile başvuruda bulundu. İlçe merkezinde bulunan katlı pazaryerine yataklar kuruldu. Yataklar yetersiz kalınca sünnet olacak toplam 50 çocuktan 12'si, hemen yan tarafta bulunan Gazi Geyve İş Merkezi'ndeki Uysal Kasabı'na götürüldü.

        Kapısındaki camda, ‘Et, But, Kanat, Göğüs, Ciğer’ yazan kasap dükkanına sünnet kıyafetleriyle birlikte getirilen çocuklar, buradaki masaya yatırılarak başlarında bekleyen zabıta ekipleri olduğu halde, sünnetçi tarafından sünnet edildi. Belediyenin sünnet şöleninde yaşanan bu duruma bazı anne babalar tepki gösterdi. Ancak çocuklarının bu şekilde sünnet olmasına engel olamadılar. Sünnet sırasında da bir ilahi grubu da ilahiler söyledi.

        İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Geyve Belediyesi Başkanı MHP'li Mehmet Kır ise konuyla ilgili şunları söyledi:

        “50 çocuğumuz mütehassıs sağlık memurları teknisyenleri tarafından hijyen şartları içerisinde sünnet ettirildi. Tek şikayet yoktur, Sağlık durumları çok iyi. Kasapta kesim olayı iftiradır. Böyle bir şey olur mu? Allah'tan korkmuyorlar. Böyle saçmalık olur mu? Ne kasabı? Kasapta çocuk sünnet edilir mi? Böyle bir şey olmaz. Bu bize hakarettir. Dükkanlar hazırlandı. Öyle bir şey olmaz? Bu bir komplodur'' dedi.

        Olayla ilgili Geyve Kaymakamlığı soruşturma başlattı. Geyve Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu, “Bu sünnet şöleniyle ilgili sağlık elemanı talebinde bulunulmadı. Nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bu işle ilgili bir kamu görevlisi bir şey yapmışsa gerekeni yaparım. Bizden destek isteselerdi gerekeni yapardık'' dedi.

        MİLLİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ