Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Müjde, yağmur geliyor

        Türkiye'ye müjde, sıcaklık 8 derece azalıyor, yağmur geliyor

        Aşırı sıcaktan bunalan Türkiye'ye yağmur müjdesi... Sıcak hava dalgası bugünden itibaren Türkiye'yi terk ediyor, hava sıcaklığı 8 derece düşecek. Yarın İstanbul ve Ankara'da sağanak yağış bekleniyor. Önümüzdeki beş günde hava sıcaklığı İstanbul'da 32, Ankara'da 30, İzmir'de 34, Antalya'da 35, Adana'da 33, Trabzon'da 24, Erzurum'da 20 ve Diyarbakır'da 37 dereceye kadar düşecek. YARIN Marmara'nın doğusu (İstanbul), Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Kahramanmaraş çevresi, Doğu Anadolu'nun büyük bölümünde gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.

        CUMARTESİ günü Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. PAZAR ve PAZARTESİ günü Orta ve Doğu Karadeniz ile Erzurum-Kars bölümünde sağanak yağışlar sürecek.

        Tarihin en sıcak haziran ayı yaşandı

        Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan meteorolojik uyarıda, Kuzey Afrika üzerinden gelerek tüm yurdu etkileyen sıcak hava dalgasının, İstanbul, İzmir, Edirne, Balıkesir, Aydın, Antalya ve Manisa başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde uzun yıllardır saptanan en yüksek Haziran ayı sıcaklık değerleri olduğu belirtildi.

        Yurtta dün gölgede en yüksek hava sıcaklığı Antalya’da 45, Aydın’da 44, İzmir, Manisa, Balıkesir ve Edirne’de 43, İstanbul’da 40 derece olarak ölçülürken, kaydedilen bu değerlerin, son 30 yılda Haziran ayında ölçülen en yüksek hava sıcaklığı değerleri olduğu, ayrıca, İstanbul-Göztepe’de dün ölçülen 40,2 derecenin de 1929 yılından bu yana kaydedilen en yüksek değer olduğu ifade edildi. İSTANBUL'DA HAVA

        İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul’da hava sıcaklıklarının bugün 6-8 derece azaldığını, yarın en yüksek hava sıcaklığının 30 derece olmasının beklendiğini kaydetti. Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün son 78 yılın rekorunu kıran hava sıcaklıklarının ardından bugün kentte hava sıcaklıklarında düşüşler olduğunu ifade ederek, "İstanbul’da hava sıcaklıkları 6-8 derece azaldı. Sıcaklık azalması yarın da devam edecek. Yarın en yüksek hava sıcaklığının 30 derece olması bekleniyor" dedi.

        İstanbul’da bugün nem oranının yüzde 40-50’ler gibi yüksek bir seviyede olması nedeniyle ortalama 33 derece olan hava sıcaklığının 35 derece civarında hissedildiğini belirten Mustafa Yıldırım, hava sıcaklığının yarından itibaren Yıldırım, yarın Marmara’nın doğusu, İstanbul’un kuzey ve doğusunda lokal sağanak yağışlar beklendiğini, hafta sonu İstanbul’da yağış beklenmediğini, yarından itibaren rüzgarın kuzey, kuzey doğu yönlerinden poyrazdan orta ve zaman zaman kuvvetli olarak eseceğini de belirtti.

        Mustafa Yıldırım, "Yarın nemin ve sıcaklıkların düşmesiyle İstanbullular rahat bir nefes alacak. Önümüzdeki günlerde yeni bir sıcak hava beklentimiz yok. Sıcaklıklar mevsim normallerinde devam edecek" dedi.

        Milliyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ