Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Eşcinsellerin lideri fuhuş evi patronuymuş

        Diğer zanlılar serbest bırakıldı.

        DÜN BUNLAR OLMUŞTU

        Yaklaşık 2 ay süren takip sonucu, Evren’in bir süre önce evlendiği eşi Mehmet Ö. ile kiraladıkları 6 evde fuhuş yaptırdıkları belirlendi. Emniyet, her evde 7’şer eşcinselin kaldığını, toplam 42 eşcinselin Öykü Evren ve eşine günlük 20 YTL “kalma parası”, yaptıkları her fuhuştan sonra da 10’ar YTL ‘evi kullanma parası’ verdiklerini tespit etti. Evren ve eşi Mehmet Ö. ile örgüt üyesi oldukları iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevkedilen zanlılardan Evren ve Mehmet Ö. ile birlikte 12 kişi tutuklandı. Dernek Başkanı Öykü Evren, Emniyet Müdürlüğü çıkışında, “Eşcinseller susmayacak. Dernek kurmak suç değildir. Tarihe damga vuruyorum” diye bağırdı.

        HABERİN AYRINTILARI

        Travesti ve transseksüellerin kurduğu Gökkuşağı Derneği üyelerini gözaltına alan polis, derneğin denetim kurulunun aldığı ilginç kararları ortaya çıkardı. Derneğin, gün içersinde mini etek ve dekolte giyen, hırsızlık yapan, bir başka dernek üyesini döven üyelerin aforoz edilip 1000 YTL'ye kadar para cezasına çarptırıldığı belirlendi.

        Bursa polisinin kısa adı 'Gökkuşağı' olan 'Travestileri, Transseksüelleri, Geyleri, Lezbiyenleri Koruma, Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği'ne yaptığı operasyonda 26 kişi yakalanmıştı. Yakalananlardan 16'sı 'suç işlemek için örgüt kurma, örgüt yönetme, örgüte üye olmak' suçuyla dün adliyeye sevkedildi. Sanıklardan aralarında Dernek Başkanı Öykü Evren Özen ile eşi Mehmet Özen'in de bulunduğu 12 kişi tutuklanırken, dört kişi serbet bırakıldı.

        Yetkililer, zanlılarla ilişkiye giren 200 kişiden ifade aldıklarını, 500 kişinin de ifadesini alacaklarını söyledi. Zanlıların kan örnekleri tahlil için laboratuvara gönderildi. Zanlılarda herhangi bir hastalık çıkması durumunda eşcinseller hakkında 'hastalık bulaştırdıkları' iddiasıyla yasal işlem yapılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ