Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şanlıurfa'da sel felaketi: 4 ölü

        Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, dün başlayan şiddetli yağışın neden olduğu sel felaketinde 4 kişi yaşamını yitirirken, kaybolan 2 kişinin cesedine ulaşılamadı.

        Selde yaklaşık 500 ev kullanılmaz hale gelirken, çekiciyle bir minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 8 kişi yaralandı. Sel nedeniyle Şanlıurfa Valiliği'nde kriz masası oluşturuldu.

        Şanlıurfa'da dün etkili olan şiddetli yağmur, okyanus kıyılarında yaşanan kasırga sonrası yaşanan görüntüler oluşturdu. Ceylanpınar İlçesi'ne bağlı Körkuyu Köyü'nde geçici korucu olarak görev yapan ve rahatsız olduğu için gittiği hastaneden dönen 45 yaşındaki İbrahim Bülbül yönetimindeki 63 VN 817 plakalı otomobil akıntıya kapıldı. Olayda otomobil içinde bulunan İbrahim Bülbül ile eşi 46 yaşındaki Nofa Bülbül boğularak yaşamını yitirirken oğulları 16 yaşındaki Ebubekir kurtuldu. Bülbül çifti merkeze bağlı Aktaş Köyü'nde bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Meydana gelen sel felaketinde ilçe merkezindeki Mevlana ve Gaziantep mahallelerinde çok sayıdaki evi su bastı. 16 evde çökmenin yaşandığı baskında, 50 ev, içinin su dolması nedeniyle oturulamaz hale geldi.

        Mevlana Mahallesi'ndeki, su baskını sırasında 19 yaşındaki Abdullah Anık, evin bodrumunda boğularak öldü. Anık'ın yaklaşık üç saatlik çalışma sonrası çıkarılan cesedi otopsi için Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

        İlçeye bağlı Karataş Köyü'nde ise içerisinde 5 kişi bulunan 63 HE 941 plakalı bir otomobil akıntıya kapılarak dere yatağında sürüklenmeye başladı. Otomobilde bulunan Mehmet Turan ile Gülşah Turan köylülerin yardımı ile kurtarılırken, 52 yaşındaki Mahmut Karaüzüm'ün ise cesedine ulaşıldı. Otomobilde bulunan 65 yaşındaki Ali Gündüz ile 9 yaşındaki Kudret Gündüz'ü ise arama çalışmaları devam ediyor.

        Yağışın etkisini kaybetmesi ile daha büyük bir felaket önlenirken, Ceylanpınar'da bir gecede metrekareye 83 kilogram yağış düştüğü belirlendi.

        ÇEKİCİYLE MİNİBÜS ÇARPIŞTI

        Ayrıca Viranşehir- Ceylanpınar karayolunda kaygan zemin nedeniyle 80 EF 279 plakalı çekici ile 63 RP 124 plakalı minibüs yolun kayganlığı nedeniyle çarpıştı. Kazada 8 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Ceylanpınar-Kızıltepe karayolunda ise bir yolcu otobüsünün çamura saplanması nedeniyle yol 3 saat boyunca trafiğe kapandı. Kapanan yol sivil savunma, karayolları ve jandarma ekiplerinin çalışması sonrası trafiğe açılabildi.

        Yaşanan felaket sonrası açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, 4 kişinin öldüğünü iki kişinin ise arama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Ölenlere rahmet diliyoruz. Kayıp vatandaşlarımızın bulunması içinde yoğun şekilde çalışıyoruz. Felaketin ardından 14 mühendisten oluşan ön zarar tespit komisyonumuz merkez ve on ilçemizde çalışmalara başladı” dedi.

        VAN'DA AŞIRI YAĞIŞTAN ÇATI ÇÖKTÜ: 1 ÇOCUK ÖLDÜ

        Van'ın Özalp İlçesinde etkili olan yağış nedeniyle bir evin çatısının çökmesi sonucu 1 çocuk öldü.

        Alınan bilgiye göre, ilçenin Yukarı Oymaklı köyünde geceden itibaren devam eden yağış nedeniyle toprak bir evin çatısı çöktü. Çatısı çöken evde bulunan 5 yaşındaki Meral Naylon hayatını kaybetti.

        Otopsi amacıyla Devlet Hastanesinde kaldırılan Naylon'un cesedi daha sonra toprağa verilmek üzere köyüne gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ