Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Nazlıcan ölmek istedi

        72 yaşındaki işadamı Halis Toprak’ın 18 yaşındaki eşi Nazlıcan, evliliğin 9. ayında ilaçla intihara teşebbüs etti. Toprak ailesinin açtığı evlilik iptal davasından bunalan Nazlıcan’ın Halis Ağa ile tartıştığı ileri sürüldü. Nazlıcan hastanede midesi yıkanarak taburcu edildi.

        Müslim SARIYAR-Canan İSPİR-Eray EROĞLU-Mustafa ŞEKEROĞLU-Muharrem ÇAĞLAR/AHT

        Kendisinden 54 yaş büyük işadamı Halis Toprak ile henüz 17 yaşındayken evlenen Nazlıcan Tagizade, eşinin haplarını içerek ölmek istedi. Midesi yıkanarak taburcu edilen genç kadının ailevi sorunlar nedeniyle ölmek istediği öne sürüldü

        İŞADAMI Halis Toprak’la (71) evliliği uzun süre gündemden düşmeyen Nazlıcan Tagizade, önceki akşam İstinye’deki Arslanlı Köşk’te hap içerek yaşamına son vermek istedi. Durumun erken fark edilmesiyle hastaneye kaldırılan genç kadınmidesi yıkanarak kurtarıldı.

        Yaklaşık 9 aylık evliliği boyunca, gerek kendisine gerek eşine açılan davalarla yorulan, Nazlıcan (Tagizade) Toprak, önceki akşamiddiaya göre eşi Halis Toprak ile tartıştı. Ardından da 6 adet hap içerek intihar girişiminde bulundu. Nazlıcan Toprak çağrılan ambulansla hemen İstinye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada midesi yıkanan genç kadın, geceyi müşahade altında geçirdi.

        Nazlıcan Tagizade, sabah annesi Şehirnaz Tagizade tarafından hastaneden alınarak evine götürüldü. Genç kadının hastane polisine verdiği ifadede ‘Ailevi nedenlerle’ intihara kalkıştığını söylediği, ancak detaylı bilgi vermek istemediği iddia edildi.

        ‘DAHA KÖTÜSÜ OLABİLİR’

        Halis Toprak’ın kızlarının, babalarının evliliğinin iptali için açtıkları dava devamediyor. Toprak’ın kızlarının avukatı Burhan Apaydın, Nazlıcan Tagizade’nin intihar girişimiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Sarıyer AileMahkemesi’ne yaptığımız müracaatta babalarının evliliğinin geçersiz olduğunu belirterek nikâhın feshi davası açıp, savcılığa da Türkiye’nin de taraf olduğu Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre Nazlıcan’ın çocuk sayıldığını bu nedenle Çocuk Esirgeme Kurumu’na verilmesini belirtmiştik. Biz Nazlıcan’ın bunalıma gireceğini tahmin etmiştik. Şayet kısa bir süre içerisinde müdahale edilmez ve bu evlilik sürüncemede kalarak devam ederse benzeri ve daha kötü olaylar yaşanabilir” dedi.

        ‘BİZ UYARMIŞTIK’

        Halis Toprak’ın büyük kızı Aysel Duruk Toprak da “Biz dilekçemizde aralarında 54 yaş fark bulunan çiftin birbirleriyle denk olmadıklarını, bu nedenle evliliklerinin sonlandırılması gerektiğini belirtmiştik. Ancak evliliğin devam etmesinin iki tarafa da zarar vereceğine dair beyanlarımız dikkate alınmadı.

        Keşke savcılık, zamanında uyarılarımızı dikkate alsaydı ve bu üzücü olay yaşanmasaydı. Neyse ki küçük kız, sağlığına kavuşmuş” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ