Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Pil patladı: Çocuğun parmakları koptu

        MAHMUT ACARÖZ / BALIKESİR (AHT)

        Balıkesir'in İvrindi ilçesi Evciler Köyü İlköğretim Okulu'nda 4. sınıf öğencileri teneffüste pilleri taktıkları ampülle oynarken patlama oldu. Patlama sırasında 4/A sınıfı öğrencilerinden 10 yaşındaki Ahmet Acar'ın sağ el orta parmağı koptu, arkadaşları Samet Şahin (10), Nurcan Bingül (10) ve Muazzez Güngör (10) yaralandı.Sağ el orta parmağı kopan Ahmet Acar, Sağlık Bakanlığı'na ait hava ambulansı ile İzmir El ve Mikro Cerrahi Hastanesi'ne sevk edildi. 3 öğrenci ise Balıkesir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma devam ediyor.

        Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Abddurrahim Köksal, Evciler Köyü İlköğretim Okulu'nda 12.15 sıralarında meydana gelen kazanın, teneffüste yaşandığını bildirdi. Köksal, patlamanın ders veya deney sırasında değil teneffüste öğrencilerin 2 adet pil ve ampul ile oynarken gerçekleştiğini söyledi. Köksal açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "İvrindi Evciler Köyü İlköğretim Okulumuzda 4/A sınıfından 4 öğrencimiz teneffüs vakti sınıflarında ilk bilgilere göre 2 adet pil ve bir ampul ile oynarken ampulün patlaması sonucu öğrencilerimizden Ahmet Acar?ın sağ el orta parmağında ciddi bir tahribat olmuştur. Öğrencimiz mikro cerrahi uygulaması yapılmak üzere İzmir?e götürülmüştür. Diğer 3 öğrencimiz Samet Şahin, Nurcan Bingül ve Muazzez Güngör'de herhangi bir problem yoktur. Ders ve deney yapma söz konusu değildir."

        4. sınıf öğrencisi oğlu Ahmet Acar'ı hava ambulansıyla İzmir'e uğurlayan Osman Acar, bütün umutlarının doktorlarda olduğunu söyledi. Okulda meydana gelen kazayla ilgili ayrıntılı bilgisinin bulunmadığını belirten Acar, "Ahmet'i İzmir'e gönderdik. Tüm umudumuz doktorlarda. Kopan parmağın yerine dikilerek yavrumun iyileşmesi için dua ediyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ