Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dink cinayeti ihmal davasına devam edildi

        Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde görevi ihmal ve kötüye kullanma suçlarından yargılanan aralarında Trabzon İl Jandarma eski Alay Komutanı Ali Ö'nün de bulunduğu 8 jandarma görevlisinin yargılanmalarına devam edildi.

        Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 10 duruşmasına sanıklardan Hacı Ömer Ü hazır bulunurken, diğer sanıklar katılmadı.

        Duruşmada sanık ve müdahil avukatlar da hazır bulundu.

        Sanıklardan Hacı Ömer Ü, ifadesinde ne için yargılandığını bilmediğini belirterek, "Ben ne için yargılandığımı anlayabilmiş değilim. 14 yıllık meslek yaşantımda herhangi bir disiplin cezam yoktur. Görevimi hakkıyla yapmışımdır. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

        Müdahil avukatları mahkemeye 61 sayfadan oluşan esasla ilgili görüşlerini bildirdi.

        Mahkeme, sanık avukatların son savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı 28 Temmuz 2010 tarihine erteledi.

        Duruşma sonrası bir açıklama yapan müdahil avukatlardan Bahri Bayram Belen, davanın İstanbul'daki ana dava ile birleştirilmesi gerektiğini belirterek, "Esasla ilgili 61 sayfalık görüşümüzü bildirdi. Bunun üzerine sanık avukatları savunma için süre istediler. Duruşma 28 Temmuz'a kaldı Savunma yapılacak ve mahkeme bir karar verecek. Bu davanın aslında ağır cezada yada, İstanbul'daki ana dava dediğimiz İstanbul 14 Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesi gerekir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ