Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Başkomiser'in parmağını ısırma:22,5 yıl

        Bülent CEYHAN-Mustafa GÖKKILIÇ/AHT

        İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser Turan Çelik'in yaralandığı protesto eylemi ile ilgili soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ali Haydar tarafından hazırlanan 9 sayfalık iddianamede, 6'sı tutuklu 8 şüpheli bulunuyor. Başkomiser Çelik ise iddianamede müşteki olarak yer alıyor.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Şubat 2010'da İstanbul Üsküdar'da özel bir hastanenin açılışını yaptığı tören sırasında, 8 kişilik bir grubun ellerinde "Amerika defol, bu vatan bizim" pankartı taşıdığı anlatılan iddianamede, "Amerika çıkarları için Afgan halkının katili olmayacağız, Amerikancı NATO'cu AK Parti'nin askeri olmayacağız, Afgan halkını katletmeyeceğiz" şeklinde dövizler taşıyan DHKP/C'nin çatı örgütlenmesi kabul edilen Halk Cephesi'nin yolu trafiğe kapattığı vurgulandı. Grubun, polisin uyarıları ve dağılmaları yönündeki ısrarcı tutumlarına rağmen dağılmadıkları belirtilen iddianamede, güvenlik kuvvetleri tarafından müdahalede bulunulduğu sırada görevli memurlara aktif mukavemette bulundukları ve yapılan müdahale ile 8 kişinin yakalandığı ifade edildi.

        Şüphelilerden Ali Ekber Kalender'in Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser Turan Çelik'in serçe parmağını ısırdığı kaydedilen iddianamede, Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre ısırmanın Çelik'in yaşamını tehlikeye sokmadığı ancak yaralamanın basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde hafif nitelikte olmadığı, kemik kırığının hayat fonksiyonlarını orta derecede etkileyecek durumda olduğu ve 15 gün çalışamayacak şekilde yaralanmaya neden olduğu vurgulandı.

        İddianamede 6'sı tutuklu 8 şüphelinin DHKP/C terör örgütünün alt yapılanması olan Halk Cephesi ve Gençlik Federasyonu isimli oluşumlarının düzenlediği birden fazla eyleme katıldıkları ve şüphelilerin DHKP-C terör örgütünün üyesi oldukları anlatıldı. İddianamede tutuklu sanık Ali Ekber Kalender'in 'terör örgütü üyesi olmak, kanuna aykırı toplantılara katılmak, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralamak, örgüt propagandası yapmak' suçlarından 9 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

        İddianamede diğer tutuklu sanık Murat Sur'un 'terör örgütü üyesi olmak, kanuna aykırı toplantılara katılmak, örgüt propagandası yapmak, ruhsatsız silah ve mermi bulundurmak' suçlarından 9 yıldan 23 yıla kadar, tutuklu sanıklar Celal Önkoyun, Müslüm Gönül, Sezgin Dereli, Sevinç Bozdağ ile tutuksuz sanıklar Seçkin Ertaş ve Fırat Selçuk Taşkara 'terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü propagandası yapmak ve kamuna aykırı toplantılara katılmak' suçlarından 7,5 yıldan 18 yıla kadar hapis ceza verilmesi talep edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ