Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kesik baş cinayetine müebbet hapis cezası

        İlyas AKENGİN/ DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakır Öğretmenevi'nde geçen yıl görevli İbrahim Halil Şitil'i başını keserek öldüren sanık Serdar A., ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

        Diyarbakır 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Diyarbakır Öğretmen Evi kesik baş cinayeti' davasının görülmesine devam edildi. Karar duruşmasına tutuklu sanık Serdar A. ile müştekiler ve avukatları hazır bulundu. İddia makamı, Diyarbakır Öğretmen Evi'nde müteahhit firma elemanı olarak çalışan sanık Serdar A. ile memur olarak görev yaptığı sırada öldürülen İbrahim Halil Şitil arasında bir husumet bulunmamasına rağmen, sanığın cinayeti canavarca hisle işlediğine dikkat çekti.

        Mütalaada sanık, TCK'nın 82'nci maddesi uyarınca "Canavarca hisle adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. Sanık avukatları, kararın mütalaa doğrultusunda verilmesini istedi.

        "PSİKOLOJİK SORUNLARIMDAN DOLAYI CİNAYETİ İŞLEDİM"

        Mahkeme heyetinden söz alan sanık Serdar A., kimsenin adamı olmadığını belirterek, öldürdüğü İbrahim Halil Şitil'i herkesten çok sevdiğini iddia etti. Cinayeti psikolojik sorunları nedeniyle işlediğini iddia eden Serdar A., "Kimse bana bu suçu işletmedi. Cinayeti işledikten sonra İstasyon civarında iki -üç kişi ile oturup sohbet ettik. Üşüdüğüm için tanımadığım kişiler gidip bana elbise getirdiler. Ailemden korktuğum için eve gitmedim" dedi.

        Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından sanık Serdar A.'nın maktul İbrahim Halil Şitil'i canavarca hisle ve kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        Diyarbakır Öğretmenevi'nde 2 Mayıs 2010'da güvenlik görevlisi 42 yaşındaki Halil İbrahim Şitil, aynı yerde garson olarak çalışan 26 yaşındaki Serdar A. tarafından başı kesilerek ve 10 yerinden bıçaklayarak öldürülmüştü.

        KATİL MÜDÜRÜN KUZENİ

        Sanık Atabey, cinayetten 4 gün önce dönemin Diyarbakır Öğretmenevi Müdürü M. Atabey'in işletmeyi alan müteahhit firmaya ricasıyla garson olarak işe alınmıştı. Cinayet saatinde öğretmenevindeki güvenlik kameralarında 32 dakikalık görüntü silinmişti. Müdür Atabey, cinayetten sonra öğretmen olarak başka okula sürülmüş ve hakkında açılan idari soruşturma halen sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ