Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Seçim gerilimi!

        MİDYAT (AHT)

        Mardin'in Midyat İlçesinde Ak Partililer ile bağımsız adayı destekleyen bir grup BDP'li arasında yaşanan gerginlik, ilçede korkulu saatlerin yaşanmasına neden oldu. Bir grup AK Partili yoldan geçen Bağımsız milletvekili adayı Gürsel Yıldırım'ın aracına sopalarla saldırıda bulunup camları kırdı. Anons aracına yapılan saldırı nedeniyle BDP'li yöneticiler suç duyurusunda bulunulacaklarını açıkladı.

        Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Midyat İlçe Başkanlığı tarafından Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu'nun tutuklu Mardin Bağımsız milletvekili adayı Gürsel Yıldırım'a destek amacıyla halk konseri düzenlendi. Yazar Nuray Mert ve Hakan Tahmaz, İsveç Sol Parti adına Yekbun Alp, TTB Batman Şube Başkanı Dr. Mehmet Demir de geceye katıldı. Programa katılan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gürkan, konsere katılanları Süryanice, Türkçe, Kürtçe ve Mıhallemice selamlayarak, vatandaşlardan milletvekili adayı için destek istedi. Işıklar Mahallesi'ndeki miting alanında yapılan konserde Koma Grava Roje ve Halit Bilgiç, Türkçe, Kürtçe ve Mıhallemice şarkılar söyledi.

        REKLAM

        ANONS ARACINA SALDIRI

        Konserin sonunda BDP'li bir grup genç çarşı merkezindeki AK Parti seçim irtibat bürosuna yürümek istedi. Bu arada BDP'li yöneticilerin müdahalesi ile gençler olay çıkarmadan ara sokaklara kaçtı. Çarşı merkezinde ve AK Parti seçim bürosu önünde geniş güvenlik önlemleri alan Çevik Kuvvet polisleri ara sokaklara kaçan gençleri gaz bombası atarak dağıttı.

        Ardından AK Parti seçim bürosuna saldırıda bulunulduğu iddiasıyla seçim bürosu önünde toplanan AK Partililer bıçak ve sopalarla BDP'ye ait seçim bürosuna saldırmak istedi. Öfkeli kalabalığı Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu yatıştırdı. Bağımsız aday Gürsel Yıldırım'ın anons aracı seçim irtibat bürosuna ilerlediği sırada Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir grup AK Partili'nin saldırısına uğradı. Saldırı sonucu aracın camları kırıldı. Olay yerine AK Parti Mardin 5. sıra milletvekili adayı Edip Demirdağ, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi, Ak Parti İl Genel Maclis Üyesi Sıtkı Edis de geldi.

        NASIROĞLU: TAHRİKLERE KAPILMAYIN

        Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, kalabalığa yaptığı açıklamada, "Hepimiz dostuz ve arkadaşız. Tahriklere kapılmayın. Tahrik edenleri hiç önemsemeyin. MHP'liler Diyarbakır'da miting yaptı kimse ona bir şey dedi mi? BDP'liler de gelsin Midyat'ta miting yapsın. Bize ne. Burası Türkiye Cumhuriyeti, isteyen istediği yerde miting yapar" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ