Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bingöl'de PKK operasyonu!

        BİNGÖL (AHT)

        Bingöl'de trafik ekibine yönelik yapılan silahlı saldırı sonucu Jandarma ekiplerince devam eden soruşturma kapsamında 5 adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda 5 kişi gözaltına alındı, mahkemeye çıkarılan şüphelilerden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, 15 Mayıs 2011 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde trafik polisi aracına yapılan silahlı saldırı olayında PKK terör örgütü mensuplarına yardım, yataklık eden şahıslara yönelik Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nca başlatılan operasyon kapsamında Bingöl, Elazığ ve Bursa'da toplam 5 adrese yapılan eş zamanlı baskında toplam 4 kişinin gözaltına alındı.

        Açıklamada, 17 Haziran 2011 tarihinde saat 04.00'dan itibaren Bingöl Merkez Yeşilyurt ve Kültür Mahalleri ile Kiğı ilçesi Eskikavak köyünde eş zamanlı icra edilen operasyon sonucunda T.B., E.K., M.K. isimli şahıslar ile birlikte Elazığ'da ikamet eden S.Y. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alındığı açıklandı. Ayrıca, operasyon kapsamında Bursa'da ikamet eden bir şahısın evinde de arama yapıldığı belirtildi.

        Operasyonlar kapsamında 5 adreste yapılan aramalarda, tabanca, muhtelif çapta fişek, bilgisayar, fotoğraf makinesi, kamera, cep telefonu, dahili bellek, taşınabilir bellek, hafıza kartları, bol miktarda CD ve DVD ile birlikte kitap, doküman ve dergilerin ele geçirildiği açıklandı.

        Olayla ilgili olarak adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden 2'si tutuklanarak Bingöl M Tipi kapalı cezaevine gönderilirken, şüphelilerden birinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ve bir şüphelinin de soruşturma kapsamında tahkikatına devam ettiği bildirildi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ