Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Görme engelli öğretmene röntgencilik suçlaması!

        Adana'da yüzde 100 görme engelli raporu bulunan tarih öğretmeni Ali Ercan'ın (44) görev yaptığı lisede, 'iki erkek öğretmenin eşcinsel ilişkisini kapı deliğinden izleyip şikayet ettiği' iddia edildi. Bu nedenle Ali Ercan, kendisinin röntgencilikle suçlanıp hakkında soruşturma başlatıldığını ileri sürdü. İnternet sitelerine düşen haber, kentte dalga dalga yayılarak vatandaşlar arasında günün konusu olurken Adana Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, "Biz Ali Ercan hakkında bu konuyla ilgili herhangi bir soruşturma başlatmadık ancak Ercan'ın şikayet ettiği iki öğretmen hakkında soruşturma başlattık'' dedi.

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da yüzde 100 görme engelli raporu bulunan tarih öğretmeni Ali Ercan hakkında, görev yaptığı Hasan Adalı Lisesi'nde mesai arkadaşlarının huzurunu bozduğu öne sürüldü. Ali Ercan'ın, iki erkek öğretmenin eşcinsel ilişkisini kapı deliğinden izleyip şikayette bulunduğu iddiaları kente dalga dalga yayıldı. Ercan, hakkında bu nedenle soruşturma açıldığını ve soruşturmanın selameti için evinden uzakta bulunan Hacı Ahmet Atıl Lisesi'ne geçici olarak gönderildiğini öne sürerek savcılığa başvurdu. Ali Ercan, bu görevlendirmenin Birleşmiş Milletler (BM) Engelliler Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu iddia etti. Cumhuriyet Başsavcılığı, bu olayla ilgili Adana Valiliği'nden soruşturma izni istedi. Ali Ercan, soruşturmayı yürüten Vali Yardımcısı tarafından ifade vermek üzere çağrıldı.

        "Görmüyorum ama rötgencilikle suçlandım"

        Ali Ercan, ifade vermek için gittiği valilikte Vali Yardımcısı Reşat Özdemir'in hiç göremediği halde kendisini 'röntgencilikle' suçladığını iddia etti. Ercan, "11 Temmuz'da, Reşat Özdemir'e ifade vermeye gittim. Bana 'Siz kapının anahtar deliğinden 2 erkek öğretmeni farklı bir durumdayken izlemişsiniz. Röntgencilik yapmışsınız, bunu yapmaya utanmıyor musunuz?' dedi. Ben de bunu ilk kez kendisinden duyduğumu söyledim. Önce okulun içinde sigara içen öğretmenlerin şikayet ettiğimi öne sürdüler. Bu konuyla ilgili hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma bahanesiyle evimden ulaşımı kolay olmayan bir okula sürgün edildim. Bu sürgünle bana, 'Sen öğretmenliği bırak' demek istiyorlar. Şimdi de 'Röntgenci' diyorlar. Ben hiç göremiyorum. Yüzde 100 görme engelli olduğuma dair raporum da var. Görme engelli bir kişi röntgencilik yapabilir mi, böyle bir şey yok" şeklinde konuştu.

        ''Ali Ercan hakkında soruşturma başlatmadık''

        Adana Vali Yardımcısı Reşat Özdemir ise Ali Ercan hakkında açılan 2 soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Başka okula gönderilmesinin ilk soruşturmayla ilgili olduğunu söyleyen Reşat Özdemir, ''Ali Ercan engelli olmasını çok istismar ediyor. Şikayet etmediği kimse kalmadı. 'Ben öğretmenleri uygunsuz vaziyette gördüm' diye kendisi söylemiş. Biz işi gücü bıraktık, Ali Ercan'la uğraşıyoruz. Çocukları eğiteceği yerde, milleti şikayet edip duruyor. Biz Ali Ercan hakkında bu konuyla ilgili herhangi bir soruşturma başlatmadık ancak Ercan'ın şikayet ettiği iki öğretmen hakkında soruşturma başlattık'' diye konuştu.

        ''Görme engelli adam nasıl baksın oradan''

        Oğlunun zorluklarla öğretmenlik yaptığını ve evini geçindirdiğini söyleyen anne Emine Ercan (70), kendisinin de röntgencilik soruşturmasında Vali Yardımcısı Reşat Özdemir ile konuştuğunu söyleyerek, "Vali Yardımcısı Özdemir'in yanına tek gittim. 'Bu çocuğu başka okula göndermeyin' dedim. Bana, 'Oğlunun ne yaptığını biliyor musun?' dedi. 'Senin oğlun, kapının anahtar deliğinden milleti izliyormuş' dedi. Şaşırdım kaldım. 'Benim oğlum böyle bir şey yapamaz' dedim. Çünkü benim oğlum yüzde 100 görme engelli. Böyle iftira atıyorlar. Görme engelli adam nasıl baksın oradan'' dedi.

        Sürgün ve disiplin cezaları nedeniyle 12 okul değiştirdi

        Görev yaptığı okullarda çeşitli sorunlarla karşılaşan Ali Ercan'ın, siciline yazılan kötü notları sildirmek için birçok kez mahkemeye başvurduğu öğrenildi. Hakkındaki sürgün ve disiplin cezaları nedeniyle Ankara, Kahramanmaraş ve Adana'da 12 okul değiştiren, Ali Ercan ayrıca çoğu milli eğitim müdürlüklerine 45 dava açtı. Davaların 29'unu kazanan Ali Ercan'ın halen süren 5 davası bulunuyor. 3 kez Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuran ve başvuruları kabul edilen Ercan, AİHM'den gelecek haberi bekliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ