Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Durdurun artık!!!

        EŞİNİN YÜZÜNE ASİT ATTI!

        Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde, kıskançlık nedeniyle sürekli şiddete maruz kaldığı gerekçesiyle, eşyalarını toplayarak evi terk etmek isteyen 6 yıllık evli bir çocuk annesi Aysel Ulusu D. (29), iddiaya göre eşi Alper D. tarafından eter koklatılarak boğulmak istendi ve üzerine asitli kimyasal bir madde döküldü.

        SERBEST KALDI

        Genç kadın, şiddet uygulayan eşinin kendisine “Arkamda polis, savcı var’’ dediğini öne sürerek, “Benim arkamda kim var? Yok mu bu ülkenin bakanları’’ dedi. Eşi hakkında şikâyette bulunan ve bir gece nezarethanede bekletildikten sonra savcılık talimatıyla karakoldan serbest bırakılmasına tepki gösteren Aysel Ulusu D., “Anlamıyorum. Adam beni daha önce silahla tehdit etti. Evde silahlar var ve silahsız gezmez. Polis kelepçesi onda mevcut. Polis mermisi onda mevcut. Bütün tanıdığı polisler arkasındaymış. Bütün savcıların emniyetin arkasında olduğunu söylüyor. Ben de diyorum ki, ‘Benim arkamda kim var?’ Yok, mu bu ülkenin Kadından Sorumlu Devlet Bakanı? Yok mu İçişleri Bakanlığı? Hani Kadından Sorumlu Devlet Bakanı tek tek herkesle ilgilenecekti? Ben bu adliye kapılarında daha ne kadar sürüneceğim bu halde?” diye konuştu. EDREMİT (AHT)

        ERKEKLİĞİNE LAF ETMİŞ!

        Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne, ablası Özlem K.’nın 4 gündür haber alamadığı yönünde başvuruda bulunduğu 2 çocuk annesi Meral T., polis tarafından her yerde aranmaya başlandı. Kadının sevgilisi Mustafa K.’ya ulaşan polis, bu kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda genç kadını merkez Selçuklu İlçesi Buhara Mahallesi’nde bir otobüs durağında ölüme terk edilmiş halde buldu. Sevgilisi tarafından 4 gün boyunca dövüldüğü belirlenen ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar bulunan Meral T., ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisi süren kadının, 4 gün boyunca aç ve susuz bırakıldığı belirlendi. Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Abdulcelil Kalem, Meral T.’nin hayati tehlikesinin sürdüğünü belirterek, “Meral T.’nin halen beyin kanaması mevcut. Bununla birlikte yaklaşık 4-5 gün boyunca susuz kaldığı için böbrek yetmezliği oluşmuş. Ağır bir işkenceye maruz kaldığı tıbben ortada. Halen solunum cihazına bağlı durumdadır. Beyindeki yaygın kanama devam ediyor. Medikal olarak tedavisini yapıyoruz. Böbrek yetmezliğini de bu yöntemle düzelttik. Şu an için doktor arkadaşlarımız bir ameliyata karar vermedi. İlerleyen süreçte tedavi yöntemi ne şekilde gelişir bilemiyoruz. Ancak hastamızın hayati tehlikesi mevcut ve solunum cihazına bağlı, onu kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Zafer SAMANCI / KONYA (AHT)

        OĞLUNA VURDURUP ÖLÜMÜNÜ SEYRETTİ!

        Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde, amcasının oğluyla evlendirilmek istenince karşı çıkıp sevdiği gençle evlenen, ancak bir süre önce eşi evi terk edince kızıyla birlikte gittiği Adana’da yakınları tarafından babaevine götürülüp, aile meclisi kararıyla öldürülen 21 yaşındaki Ceylan Soysal’ın, 17 yaşındaki kardeşi tarafından vurulduğu, babasının ise ölmesini beklediği öne sürüldü. Töre kurbanı Ceylan’ın cesedi bir gün sonra dedesi tarafından Adana Adli Tıp Kurumu’ndan toprağa verilmek üzere alındı.

        DİZ ÇÖKTÜ VE...

        İddiaya göre aile meclisi, 19 Temmuz’da Özerli Çay Mahallesi Onur Sokak’taki evde toplandı. Evin bir odasına alınan Ceylan, diz çöktürülüp töre gereği evin en küçüğü olan kardeşi E.H.’ye tabancayla öldürtüldü. Baba Mehmet Hicri (40), kızının öldüğüne emin olduktan sonra polisi arayıp kardeşi tarafından öldürüldüğü haberini verdi. Ceylan’ın cesedi ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu’na götürülürken; polis, genç kadının töre gereği öl dü rül - dü ğü nü ortaya çıkarttı. Yakalanan katil zanlısı kardeş E.H., baba Mehmet Hicri, amca Ahmet Hicri, amcasının oğlu Süleyman Hicri, dayı Ali Güneş, dayısının oğlu Halil Güneş sevk edildikleri mahkemede ‘Töre saikiyle adam öldürme’ suçundan tutuklandı. Neşet KARADAĞ (AHT)

        DAYAKÇI KOCASINI FARE ZEHİRİYLE ÖLDÜRDÜ!

        Adana’nın Ceyhan İlçesi’ne bağlı Körkuyu Köyü’nde bekçilik yapan 4 çocuk babası Adnan B., önceki akşam yediği yemekten sonra fenalaştı. Eşi Seyran ve kızı M.B. ile köylüler tarafından, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne götürülen Adnan B. kurtarılamadı. Hastanede yapılan tahlillerde, Adnan B.’nin midesinde fare zehiri kalıntılarına rastlandı. Bunun üzerine hastane yetkilileri durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, Adnan B.’nin akşam yediği pilavdan incelenmek üzere numune alırken, eşi Seyran ile kızı M.B. gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden Seyran B.’nin, “Adnan beni ve kızımı her gün dövüyordu. . Dayanacak gücümüz kalmamıştı. Yemeğine fare zehiri koydum, kızıma da götürmesini söyledim. O da götürüp babasına verdi. Yemeği yedikten sonra rahatsızlanıp öldü. Bizi dövmesinin, işkence çektirmesinin bedelini ödedi” dediği belirtildi. Neşet KARADAĞ (AHT)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ