Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Havayollarının uçak içinde sunduğu ikramlar koronavirüs sebebiyle ciddi değişikliğe uğradı. Havayolları ilk etapta hem ikramların maliyetinden hem de uçak içinde sebep olduğu temas problemi ve iş yoğunluğundan kurtulmak için sundukları ikramları ciddi anlamda kısma yoluna gitmeye başladılar.

        Ancak uçuşlar fazlalaşıp şirketler arasında rekabet yoğunlaşınca ikram tarafında da Covid-19 kurallarına uygun şekilde yenilikler olacağını söylemek mümkün. İşte o zamana kadar havayoluyla seyahate çıkacakların kabin içine alabilecekleri bir erzak çantası hazırlamasında fayda olacak.

        Türk Hava Yolları (THY) iç hatlarda ikram vermeyecek. Dış hatlarda ise 2 saatin üstünde olan uçuşlarda paket içinde ve çok fazla zenginliği olmayan, rahat sunulabilen ikramlar verecek. Başka havayollarında da benzer yaklaşımlar var. Mesela ABD’de bazı havayolları 2,5 saatin altındaki uçuşlarda ikram vermeyecek. Sadece yolcu talebi halinde su ve kutuda içecekler servis etmeye başladılar. 4,5 saate kadar olan uçuşlarda ise bir şişe su ve atıştırmalık paketler verilmeye başlandı.

        Ayrıca uçuş esnasında parayla satılan yiyecek ve içecekler de kaldırıldı. Fakat bunun yerine uçağa binmeden belli süre önce yolcuların ücretli yiyecek-içecek sipariş verebilmeleri için birçok şirket düzenleme yapıyor. İlginçtir ABD’de 4,5 saat altı business class uçuşlarda bazı havayolları yemek servisini kaldırdı. Alkollü içecek ise talep edilmesi halinde sadece business classta sunuluyor, ekonomide ise verilmiyor.

        REKLAM

        Şimdi tekrar başa dönelim. Yeni dönemde evden çıkıp havalimanına gelmek, terminalde yeni normal kurallarla biniş hazırlıkları falan derken iç hat uçuşlarında bile 4-5 saatlik bir zaman dilimi ortaya çıkıyor. Terminala gelmek için bir saat, biniş hazırlıkları 1,5-2 saat, uçuş bir saat ve gidilecek yere varış bir saat olduğunu düşünün. Bir de dış hatlarda 2 saatlik bir mesafede yolculuk ettiğinizi varsayın. Dolayısıyla havalimanında bir şeyler yemek veya satın almaktan sağlık güvenliği nedeniyle endişesi olanların yeni dönemde uçuş öncesi erzak çantalarına ağırlık vereceğini, kendi atıştırmalıklarını yanında taşıyacağını söyleyebiliriz. Bunun için tek dikkat edilecek husus sıvı konusu. Mevcut kurallar şu anda da geçerli. 100 ml üzerinde sıvıyı uçağın içine alamıyorsunuz. Ayrı ayrı paketlerde 100 ml olan sıvıların toplamının da 1 litreyi geçmemesi lazım. Dolayısıyla sıvı işine girmeden 4-5 saatte bozulmadan tüketebileceğiniz yiyecekler de dahil olmak üzere evde kendi erzak çantanızı hazırlayarak havalimanına doğru yola çıkabilirsiniz.

        Diğer Yazılar