Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Yeni citroen berlingo satışa sunuldu - Otomobil Haberleri

        Fransız üretici Citroën'in hafif ticari modeli Berlingo, üçüncü nesli ile satışa sunuldu. 1996 yılından beri yollarda olanaracın, önceki nesline göre uzunluğunu 20 mm artırarak 4400 mm'ye çıkardığı açıklandı. 1850 mm genişliğe sahip yeni Berlingo'nun yüksekliği 1840 mm ve dingil mesafesi de 2780 olarak açıklanıyor.

        REKLAM

        Berlingo'nun dış tasarımında markanın binek modellerinden izler görülürken, Citroën'in darbelere karşı karoseri koruma amacı ile geliştirdiği 'airbump'a da yer verildiği fark ediliyor. Aracın 8 farklı renk seçeneği ile satışa sunulduğu belirtiliyor.

        Aracın iç mekanında ise, kullanılan malzemelerin kalitesinin artırıldığı belirtilirken, dış mekandaki gibi farklı renk kombinasyonlarının sunulduğu kaydedildi.

        REKLAM

        PLATFORMU YENİLENDİ

        775 litre bagaj hacmi sunan Fransız hafif ticarinin, koltuklarının katlanması ile birlikte 2.7 metrelik bir yükleme uzunluğu sunabildiği aktarıldı. İç mekânın farklı noktalarına dağıtılan 28 adet bölmenin toplam kapasitesinin ise 186 litreyi bulduğu bildirildi.

        PSA’nın İspanya’da bulunan Vigo ve Portekiz’de bulunan Mangualde tesislerinde üretilen Berlingo'nun yeni bir platform üzerine inşa edildiği bilgisi verildi.

        Bu kapsamda, yeni platformunönde EMP2 platformuna ve arkada ise güncel Berlingo platformuna dayandığı bildirildi.

        OTOMATİK ŞANZIMAN ŞEÇENEĞİ YOK

        14 farklı sürüş destek sistemi ile gelen araçta, aktif şerit takip sistemi, sürücü dikkat uyarı sistemi, sürücü yorgunluk uyarı sistemi, genişletilmiş trafik işareti tanıma, programlanabilir hız sabitleyici ve sınırlandırıcı, kör nokta uyarı sistemi, aktif güvenlik fren sistemi, akıllı far sistemi, viraj aydınlatma fonksiyonu, anahtarsız giriş ve çalıştırma, yokuş kalkış desteği ve elektronik park freni gibi donanımlarsunuluyor.

        Berlingo'nun kaputunun altında ise1.5 ve 1.6 litrelik iki adet dizel ile 1.2 litre benzinlimotor seçeneği yer alıyor. 1.5 litrelikünite 130 beygir, 1.6 litrelik ünite 100 beygir ve 1.2 litrelik ünite 110 beygir güç sunarken, her üç motor seçeneği de 6 ileri manuel şanzıman ile alınabiliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ