Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Yerli otomobilde yeni detaylar ortaya çıktı - Otomobil Haberleri

        Türkiye'nin otomobili projesini geliştiren Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), sosyal medya hesabından modele dair yeni detaylar paylaştı.

        TOGG'un paylaştığı son fotoğrafta, otomobilin ön yüzünde İstanbul'un simgesi olan lale formundaki led aydınlatmalara yer verildiği görülüyor.

        Hafta başında resmi Twitter hesabını açan TOGG, yerli otomobilin 27 Aralık'taki tanıtımınakadar her gün 14.30'da yeni bir fotoğraf paylaşacağını açıklamıştı.

        Söz konusu açıklama doğrultusunda, bugün yerli otomobilin üçüncü fotoğrafı paylaşıldı. TOGG'un son paylaşımında yerli otomobilin ön yüzündeki detaylar hakkında ipucu verildi.

        TOGG'un pazartesi günü açılan Twitter hesabı ise 2 gün içinde 118 bin takipçi sayısına ulaştı.

        .gif
        .gif

        FIAT'I YERLİ OTOMOBİL DİYE PAYLAŞTILAR

        Öte yandan, resmi tanıtımına iki gün kala sosyal medyada yerli otomobilin görüntülerinin sızdırıldığına dair haberler yayıldı.

        Fakat, söz konusu fotoğraflar Fiat'ın 2018 yılında Sao Paulo Otomobil Fuarı'nda tanıttığı Fastback konseptine ait çıkarken, bazı haber sitelerinin görüntüleri yerli otomobil olarak okuyucularına duyurması ise dikkat çekti.

        2018 YILINDA KURULDU

        TOGG, '5 babayiğit' olarak anılan BMC, Kıraça Holding, Turkcell, Zorlu Holding ve Anadolu Grubu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan protokol kapsamında yerli otomobili geliştirmek üzere 2018 yılında kuruldu.

        REKLAM

        Haziran 2018'de ise, Bosch'ta üst düzey yöneticilik yapan Mehmet Gürcan Karakaş TOGG CEO'su olarak atandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ