Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yıllarca yeme bozukluğu yaşayan Eva Vermeiren kendisiyle dalga geçenlere bakın ne dedi...
        1

        Eva Vermeiren, 16 yaşındayken anoreksiya ile tanıştı. Ayrıca depresyon ve kendine zarar verme sorunları ile de mücadele eden Vermeiren, son 4 yılda birkaç klinik tedavi gördüğünü belirtti.

        2

        İyileşmeye giden yolda her zamankinden daha ileride olduğunu vurgulayan 20 yaşındaki Eva Vermeiren, anoreksiya hastalığını yenmeye çalışırken kilo aldığını, sokakta kilosu yüzünden kendisine domuz sesi çıkartan gençlere bir mektup yazdı.

        3

        İngiliz gazete Daily Mail'de yer alan habere göre; son dört yılda sayısız kez hastaneye kaldırıldığını söyleyen Eva, şu sözleri paylaştı: "Sesleri duyduğum o anda, normal davranmaya ve gözyaşlarına boğulmamaya çalışırken kalp atışlarım hızlanmaya başladı.

        4

        Bunun yerini bana zarar veren düşünceler devraldı ve sağlıklı olan beynim bana değersiz bir parça olduğumu söyledi."

        5

        Ancak Eva, daha sonra kendisinden şüphe etmesine neden olan o eleştirilere karşı koyacak gücü kendisinde bulduğunu söyledi ve artık vücudunu olduğu gibi kabul eden Eva, “Evet, şişmanım. Ama geçen yıldan çok daha mutluyum.

        6

        Neredeyse beş yıl birkaç yeme bozukluğu ile mücadele ettim, olmam gereken kilonun çok çok altındaydım ve ölümün eşiğindeydim" diye konuştu.

        7

        Hala 'tıkanırcasına yeme bozukluğu' ile mücadele eden Eva, artık okula devam edebileceğini, iş bulabileceğini ve kendine güvenini yeniden kazanabileceğini söyledi.

        8

        "GÖRÜNMEZ BİR HASTALIĞIN ZORLUĞU HAKKINDA DAHA FAZLA İNSANI BİLGİLENDİRMEK İSTİYORUM"

        Zorbalık yapan kişilere doğrudan hitap eden Eva şunları söyledi: “O sesleri çıkardığın için tekrar teşekkür ederim. Bana, kendimi güvende hissetmek için uzun bir yolum olduğunu farketmemi sağladın.

        9

        Akıl sağlığı sorunları hakkında konuşmayı normalleştirmek ve görünmez bir hastalığın zorluğu hakkında daha fazla insanı bilgilendirmek istiyorum. Bana bir amaç verdiniz.”