Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son Dakika HABERİ! Esad güçleri Münbiç'e girdi! İşte flaş bayrak detayı

        Reuters'in haberine göre, terör örgütü YPG , Münbiç'ten çekileceğini duyurdu. Örgüt bölgeyeEsad rejimini davet etti. Terör örgütü YPG'den sonra bir açıklama da Suriye ordusundan geldi. Suriye ordusu Münbiç'e girip kente bayrak diktiğini duyurdu.

        Açıklamada ""Suriye ordusu Münbiç bölgesindeki ortaklarının çağrısına cevap vererek, Suriye toprağının her santimetrekaresinde Suriye devletinin egemenliğini sağlama sorumluluğunu yerine getiriyor. Münbiç'teki vatandaşlarımızın ve diğer kişilerin güvenliğini garanti ediyoruz" denildi.

        Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ordusunun Münbiç'e girdiği yönündeki iddialara ilişkin; "Rejim psikolojik bir eylem içerisinde" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        ÖZGÜR SURİYE ORDUSU GÜÇLERİ MÜNBİÇ SINIRINDA KONUŞLANDI

        Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi ile Münbiç cephe hatlarına yeni askeri birlikler gönderdi.

        Terör örgütü YPG/PKK ve Beşar Esad rejiminin Münbiç ilçesi ile ilgili yaptıkları açıklamaların ardından, ÖSO bileşenlerinden Hamza Tümeni, eğitimini tamamlayan unsurlarını, ağır silahlı arazi ve zırhlı araçlarıyla Münbiç cephe hattına sevk etti.

        Münbiç bölgesine gönderilen kuvvetlerin Türkiye'nin bölgeye yapması muhtemel operasyonda önemli görevler üstleneceği öğrenildi.

        2015 yılında terör örgütü DEAŞ'a karşı kurulan ve Türkmen unsurlardan oluşan Hamza Tümeni, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'nda ÖSO çatısı altında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne destek vermişti.

        Öte yandan, ÖSO bileşenlerinden oluşan Milli Ordu da yaptığı yazılı açıklamada, Münbiç cephe hatlarına birlikler gönderildiğini belirterek, "Bölge halkının çağrısı üzerine Münbiç'i özgürleştirmek için hazır olduğumuzu bildiririz." ifadesine yer verildi.

        ÇETİN: AMERİKALILAR TAMAMEN KIŞLALARINA ÇEKİLMİŞ DURUMDA

        Habertürk yazarı Çetiner Çetin bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi:

        "Bugün rejime bağlı askeri bayrağın asıldığını ama Amerikalılar'ın hala kentte durduğunu, çekilmediğini duyurdu. Daha önce halkın içine giren, Kobani'de, Münbiç'te Amerikan askerleri tamamen kışlalarına çekilmiş durumdalar. Rusya ve Suriye bunu bildiği için fırsata çevirmeye kalktılar. Suriye sahasından çekilmeleri çok kolay olmayacak. Bunun için Irak'taki bir nakliye şirketiyle görüşme yaptıklarını biliyoruz. Suriye'den Irak'a geri çekilme sözkonusu. 21 binlik bir TIR filosu buraya geldi. Şimdi bunların çekilesi bahsedilen takvimler içinde olacak şeyler değil. Şu anda Irak'ta iki ayrı üs kuruyor Amerikalılar. Büyük bir ihtimalle buraya çekilecek. Amerikalılar'ın şu an yapmaya çalıştığı şey biraz geriye çekilip, Rusya, rejim arasında neler olabileceğini seyrederecek. Rusya PYD/PKK'yı terör örgütü olarak görmüyor. Şu anda Suriye'de iki temel aktör var. Biri türkiye diğeri Rusya. Flu bir sahadan bahsediyoruz. Sisli bir alan."

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ